Театралізована екскурсія “Ніч в Національному медичному університеті. Анатомія історії”

25.03.2019

У ніч з 22 на 23 березня 2019 у морфологічному корпусі НМУ імені О.О. Богомольця відбулася театральна вистава. За ініціативи Студентського парламенту та підтримки адміністрації Університету була організована театральна зустріч з творчим об’єднанням студентів історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка – «Ніч в університеті».  Цього разу аматори підготували історичну виставу про події, що відбувалися у середині XIX та XX століть. Бажаючих побачити заздалегідь анонсовану виставу було багато,  тому глядачі були розділені на кілька груп, щоб усі могли все побачити, почути та взяти участь у театральному  дійстві. Серед глядачів були студенти не лише нашого Університету, а й Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та інших навчальних закладів.

Ця подія викликала інтерес і у керівництва нашого Університету. Серед активних глядачів були: перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Ю.Л. Кучин, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи О.А. Канюра, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та аспірантури Р.Л. Скрипник, заступник ректора з наукової роботи, доцент С.А. Павловський.  Завідувач кафедри анатомії, професор В.Г. Черкасов виступив у ролі господаря, адже більшість сценічних локацій було зосереджено на території кафедри, зокрема в Анатомічному музеї.

І ось дійство розпочалося. Екскурсовод, Олексій Руденко, в образі студента тих часів, переніс гостей у середину ХІХ століття, коли практикувалися публічні лекції-операції, згодом глядачі стали свідками навчання дівчат на медичному відділенні вищих жіночих курсів, потім побували у шпиталі часів Першої світової війни і на завершення відвідали «слідчий ізолятор НКВС», де розглядали так звану сфабриковану «справу лікарів».

Незважаючи на пізній час, глядачі покидали зали морфологічного корпусу сповнені яскравих вражень від зустрічі з талановитими акторами та  від можливості доторкнутися до історії.