ЮВІЛЕЙНІ ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ

13.03.2019

12 березня 2019 року на базі бібліотечного комплексу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулися ювілейні Шевченківські читання, присвячені 205-й річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Організаторами та учасниками заходу, який проходив під гаслом «Згадай Шевченкове слово», виступили кафедра україністики, бібліотека та студентська молодь Університету.

З вітальним словом до присутніх звернулася завідувачка кафедри україністики, доктор філологічних наук, професор Н.П. Литвиненко, яка розповіла про значення творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка для формування національної свідомості громадян нашої країни. Бібліографічний огляд літератури та коротку доповідь «Лікарі в житті і творчості Т.Г. Шевченка» представила завідувач відділу обслуговування наукової літератури Л.В. Галицька. Ведучою заходу була завідувач бібліотечного комплексу Л.В. Папуша.

У стінах бібліотечного комплексу панувала творча атмосфера, студенти декламували твори Т.Г. Шевченка та грали на гітарі. Всіх учасників заходу надзвичайно вразив виступ керівника  Народного ансамблю бандуристів клубу «Медик» НМУ імені О.О. Богомольця  Богуслави Салівоник, яка виконала на бандурі пісні, присвячені Великому Кобзареві. Родзинкою заходу стало декламування українською мовою іноземними  студентами творів Т.Г. Шевченка («Катерина», «Заповіт»).