І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін «клінічна імунологія та алергологія» і «медична генетика»

23.02.2019

 

Згідно з наказом МОН України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018/2019 навчальному році» на кафедрі клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики 22 лютого 2019 року було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади (ВСО) з навчальних дисциплін «клінічна імунологія та алергологія», «медична генетика».

У першому турі олімпіади взяли участь 10 студентів 5 курсу 1-го та 2-го медичних факультетів. Програма І етапу ВСО включала тестування, в тому числі нових тестів формату Step 2, вирішення ситуаційних задач. Всі учасники продемонстрували достатній рівень знань.

Переможцями І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «клінічна імунологія та алергологія» стали: Анастасія Стоянова – студентка V курсу медичного факультету №2 (І місце); Іван Ісаєнко – студент V курсу медичного факультету №1 (ІІ місце), Віталія Сорокіна – студентка V курсу медичного факультету №2 (ІІІ місце), Демид Лисенко – студент V курсу медичного факультету №2 (ІV місце).

З дисципліни «медична генетика» призові місця посіли студенти V курсу медичного факультету №1 Олександр Оліфер (І місце) та Вікторія Самілик (ІІ місце).

Команда призерів І етапу ВСО з навчальної дисципліни «клінічна імунологія та алергологія» буде представляти НМУ імені О.О. Богомольця на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади 9-10 квітня 2019 року, а «медичної генетики» – 1-3 квітня 2019 року. ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади  проходитиме у Харківському національному медичному університеті.

 

   Кафедра клінічної імунології та алергології з секцією медичної генетики