ЗАСІДАННЯ КОНФЕРЕНЦІЇ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ 20.02.2019 р.

21.02.2019

20 лютого 2019 р. в аудиторії № 2 імені професора В.О. Караваєва морфологічного корпусу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося засідання Конференції трудового колективу.

Засідання відкрилося хвилиною мовчання в пам’ять по загиблим учасникам Революції Гідності. Голова профспілкового комітету співробітників Університету М.М. Лук’янець  наголосила, що саме 20 лютого 2014 року на Майдані було розстріляно найбільше активістів і цей день в державі визначено «Днем Небесної Сотні». Вшановуючи загиблих, студенти-медики  поклали квіти до стели Героям Небесної Сотні, пам’ятника загиблим медикам у Другій Світовій війні та меморіальної дошки загиблому активісту Майдану Юричку Володимиру.

Слова вдячності за героїзм та жертовність пролунали на адресу двох присутніх у залі студентів – Олесі Жуковської, студентки 6 курсу медичного факультету №2, волонтера медичної бригади на Майдані, яка 20 лютого 2014 р. була поранена снайпером, та Олексія Шатнюка, студента 2 курсу медико-психологічного факультету НМУ, який з 1 грудня по 19 січня 2014 року брав участь у протистоянні на Майдані. У ході трагічних подій на вулиці Грушевського у ніч із 19 на 20 січня він був тяжко поранений у результаті вибуху світло-шумової гранати. Після лікування у Литві закінчив курси масажиста та у складі медичної частини став волонтером у полку «Азов», де проводив фізичну реабілітацію бійців.

Перед початком розгляду Порядку денного відбулися нагородження співробітників Університету за вагомі трудові здобутки, багаторічну плідну працю, високий професіоналізм та відданість справі, активну громадянську  позицію, з нагоди Дня Соборності України та особистих ювілеїв, заохочувальними відзнаками Київського міського голови та Вченої ради НМУ імені О.О. Богомольця. Зокрема відзначили:

  • Почесною грамотою Київського міського голови – професора Голубовську О.А., завідувача кафедри інфекційних хвороб та Чайкіну І.В., лікаря-стоматолога-терапевта Стоматологічного медичного центру;
  • Подякою Київського міського голови – професора Неспрядька В.П., завідувача кафедри ортопедичної стоматології, Вознюк В.Ю., завідувачку центру підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти, Войтюк В.М., медичну сестру Стоматологічного медичного центру;
  • Нагрудним знаком «Знак Пошани» та Почесною грамотою Вченої ради Університету професора Дронова О.І,, завідувача кафедри загальної хірургії №1;
  • Почесною грамотою Вченої ради Університету – професора Гичку С.Г. , завідувача кафедри патологічної анатомії №2; Таран В.В., доцента кафедри менеджменту охорони здоров’я;
  • Подякою Вченої ради університету – Дмитришин Б.Я., доцента кафедри педіатрії №5; Саяпіну Л.М., доцента кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти.

Голова профкому співробітників Університету М.М. Лук’янець продовжила роботу Конференції, зазначивши, що трудовий колектив Університету нараховує 2683 працівників, які працюють на постійній основі. З  них науково-педагогічні та наукові працівники складають 1335 осіб, навчально-допоміжний, адміністративно-господарський персонал, бібліотека та Стоматологічний медичний центр – 1348 осіб, вітчизняних студентів  – 8119  осіб.  Із 347 осіб складу делегатів Конференції трудового колективу Університету було зареєстровано 316 делегатів, тобто більше, ніж 2/3 від загальної кількості обраних делегатів.

Була обрана президія у складі п’ятьох осіб: перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин; проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор О.М. Науменко; проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор О.А. Канюра; голова профкому співробітників Університету М.М. Лук’янець; голова Вченої ради, професор Б.М. Венцківський.

Головуючим на засіданні КТК обрали професора С.Т. Омельчука, секретарем М.О. Володія.

Для підрахунку голосів під час відкритого голосування було обрано лічильників та мандатну комісію, яка розглянула відповідність кількісного і якісного складу зареєстрованих делегатів, затверджено регламент засідання.

Відповідно до Порядку денного Конференцією трудового колективу були  розглянути наступні питання:

  • Затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку для працівників та осіб, які навчаються в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця (доповідач – начальник відділу управління персоналом І.М. Драпей).
  • Звіти про виконання Колективного договору за 2016-2018 роки (доповідачі – перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Ю.Л. Кучин, голова первинної профспілкової організації співробітників НМУ М.М. Лук’янець, голова первинної профспілкової організації студентів НМУ Юрген Тайєр).
  • Затвердження нової редакції Колективного договору між роботодавцем та первинними профспілковими організаціями співробітників та студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на 2019-2021 роки (доповідач – голова первинної профспілкової організації співробітників НМУ М.М. Лук’янець).
  • Обрання виборних представників до складу Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (доповідач – голова Вченої ради, професор Б.М. Венцківський).
  • Затвердження Положення про грантову конференцію (доповідач – голова Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя С.І. Ніколаєнко).
  • Затвердження кошторису видатків на утримання оздоровчо-спортивного табору «Медик» НМУ імені О.О. Богомольця в літній період 2019 року (доповідач – заступник ректора з адміністративно-господарської роботи В.М. Поливач).
  • Про створення Ради КТК та затвердження Положення про Раду КТК НМУ (доповідач – завідувач кафедри анатомії людини,  професор В.Г. Черкасов).
  • Про відкриття державного некомерційного підприємства «Університетський медичний центр первинної медичної допомоги – сімейної медицини» й Центру здорової людини та преморбідної діагностики (доповідач – завідувач кафедри менеджменту охорони здоров’я, професор В.Д. Парій).

Після  обговорення доповідей, в якому взяли участь 12 осіб, делегати одностайно затвердили звіт про виконання Колективного договору на період 2016-2018 років та визнали його задовільним.

Схваливши роботу комісії, яка працювала над проектом нової редакції Колективного договору між роботодавцем та первинними профспілковими організаціями співробітників та студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця на 2019-2021 роки, КТК ухвалила рішення прийняти нову редакцію Колективного договору між роботодавцем та первинними профспілковими організаціями співробітників та студентів Національного медичного університету  імені О.О. Богомольця на 2019-2021 роки.

Провести повідомну реєстрацію Колективного договору між роботодавцем та первинними профспілковими організаціями співробітників та студентів НМУ імені О.О. Богомольця на 2019-2021 роки було доручено голові профкому співробітників М.М. Лук’янець (термін виконання: лютий-березень 2019 року).

Від первинної профспілкової організації співробітників Колективний договір між роботодавцем та первинними профспілковими організаціями співробітників та студентів НМУ імені О.О. Богомольця на 2019-2021 роки підписала голова ППО співробітників М.М. Лук’янець.

Від первинної профспілкової організації студентів НМУ Колективний договір підписав голова ППО студентів Юрген Тайєр.

Делегати Конференції трудового колективу одноголосно доручили право підпису від Роботодавця Колективного договору першому проректору з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професору Ю.Л. Кучину.

Адміністрація Університету