«ВОНИ ЗРОБИЛИ, ВОНИ ЗАПРОВАДИЛИ, ВОНИ ДОСЯГЛИ…»

01.02.2019

На початку минулого літа, в червні 2018 року, згідно з планом проведення ремонтних робіт, у фармацевтичному навчальному корпусі (вул. Пушкінська, 22) розпочався ремонт на 4 та 5 поверхах, де розташовані кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії (завідувач кафедри професор І.В. Ніженковська) і аптечної та промислової технології ліків (в.о. завідувача кафедри доцент Ж.М.Полова). Колективам обох випускних кафедр фармацевтичного факультету попередньою адміністрацією було обіцяно, що у вересні того ж року вони розпочнуть навчальний процес у відремонтованих приміщеннях. За новим проектом очікували на збільшену кількість нових навчальних кімнат, сучасні лабораторії, оснащені новітнім обладнанням та високотехнологічними витяжними системами. На кафедрах навчаються студенти 2-5 курсів – це майже 1500 майбутніх провізорів. Співробітники і студенти сподівалися, що до 1 вересня 2018 року ремонт буде завершено. Але сталося не так, як гадалося…

Активна діяльність будівельників через припинення фінансування, завдяки К.Амосовій та її прибічникам, раптово зупинилася. Встигли лише демонтувати старі стіни та обладнання і встановити нові вікна. Така картина стану ремонтних робіт, які ви бачите на фото, залишається без змін уже більше півроку.

Через відсутність приміщень, пристосованих для викладання  хімічних та технологічних дисциплін, навчальний процес на кафедрах відбувається  на рівні, далекому від сучасних вимог до якості вищої освіти.

Адміністрація Університету прикладає максимум зусиль для завершення ремонтних робіт в фармацевтичному навчальному корпусі та відновлення повноцінного навчального процесу на означених кафедрах.