ВІДБУЛАСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ УНІВЕРСИТЕТУ

25.01.2019

25 січня 2019 р. у морфологічному корпусі  Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулася Конференція трудового колективу Університету (далі – КТК).

 З 9:30 ранку проходила реєстрація, відбувався обмін запрошень делегатів КТК на мандати делегатів конференції за списками, складеними робочою групою, згідно з протоколами зборів (конференцій) факультетів, підрозділів тих, хто навчається і кого обрали делегатами Конференції.

Відкрив конференцію перший проректор з науково-педагогічної роботи і після дипломної освіти Ю.Л. Кучин. Він зауважив, що трудовий колектив Університету нараховує 2683 працівників, які працюють на постійній основі, з них науково-педагогічні та наукові працівники складають 1335 осіб, навчально-допоміжний, адміністративно-господарський персонал, бібліотека та Стоматологічний медичний центр – 1348 осіб, вітчизняних студентів  – 8119  осіб. “Відповідно до Закону України “Про вищу освіту” та Статуту Університету склад вищого колегіального органу – Конференції трудового колективу університету відповідає квотам по виборах делегатів.   Представництво на Конференції трудового колективу Університету визначається пропорційно до чисельності працівників підрозділів за квотою: 1 делегат від 5 науково-педагогічних працівників, 1 делегат від 50 інших категорій працюючих в Університеті  та не менш як 15 % студентів, які навчаються в Університеті, від кількості делегатів конференції трудового колективу Університету.

Новообраний склад делегатів Конференції трудового колективу НМУ імені О.О. Богомольця становить 347 осіб. Представництво делегатів наступне: по медичному факультету № 1 – 47 делегатів, медичному факультету № 2 – 37 делегатів, медичному факультету № 3 – 32, медичному факультету № 4 – 24, стоматологічному факультету + медичний коледж – 37, фармацевтичному факультету – 20, медико-психологічному – 18, факультету підготовки іноземних громадян – 26, факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України – 13,  Інституту післядипломної освіти – 17,  інших підрозділів – 22, з числа осіб, які навчаються – 54 (15,56%). Кількість науково-педагогічних працівників становить 268 осіб (77,2%). Згідно з Законом України «Про вищу освіту» і Статутом нашого університету, науково-педагогічних працівників має бути не менше, ніж 75 % від загальної кількості делегатів Конференції, тобто цієї вимоги дотримано”, – зазначив Ю.Л.Кучин. За його словами, для участі в Конференції прибули і зареєструвалися 311 делегатів, тобто більше, ніж 2/3 від загальної кількості обраних 347 делегатів, тож кворум є. Перший проректор з науково-педагогічної роботи і післядипломної освіти нагадав, що участь у голосуванні на Конференції беруть лише делегати Конференції, голосування здійснюється шляхом підняття вгору мандату делегата конференції.

Була одноголосно ухвалена пропозиція про початок роботи вищого колегіального органу – Конференції трудового колективу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Більшістю голосів обрали лічильників, які рахували голоси під час відкритого голосування та мандатну комісію, яка розглянула відповідність кількісного і якісного складу зареєстрованих делегатів відповідно до Статуту НМУ імені О.О. Богомольця.

 До складу мандатної комісії одноголосно обрали професора Гаркавого С.І., професора Йоффе О.Ю. і професора Жегуловича В.Г.

Далі делегати одноголосно ухвалили наступний порядок денний Конференції:

  1. Про приведення у відповідність до законодавства України Статуту Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 03 листопада 2017 року №1362.

Доповідач – перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця професор Кучин Ю.Л.

  1. Про приведення у відповідність до законодавства України Положення про Вчену раду Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Доповідач – секретар Вченої ради  Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Ємельянова О.І.

  1. Про внесення змін до Положення про Ректорат Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Доповідач – секретар Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Ємельянова О.І.

  1. Про зміни у складі Комісії по трудових спорах Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Доповідач – голова профкому співробітників Лук’янець М.М.

  1. Поточні питання.

Перед початком реалізації порядку денного за вагомий особистий внесок у розвиток медичної освіти і науки, підготовку кваліфікованих кадрів, високий професіоналізм та  з нагоди особистих ювілеїв співробітників Університету:  Гнатко Олену Петрівну, завідувача кафедри акушерства та гінекології №3, професора та Федоренко Ганну Миколаївну, в.о. головного бухгалтера нагородили Почесною грамотою та Подякою Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Головою засідання КТК одноголосно обрали професора Омельчука С.Т., який запропонував ухвалити кандидатуру секретаря зібрання. Секретарем Конференції делегати одностайно обрали доцента Безштанька М.А. За пропозицією головуючого був встановлений регламент роботи заходу – до п’яти хвилин розгляд кожного питання порядку денного та виступи бажаючих до трьох хвилин.

Робота продовжилася звітом мандатної комісії, яка перевірила повноваження делегатів Конференції трудового колективу. Було зазначено, що 268 (77,2%) – делегати від науково-педагогічного складу, 54 (15,6%) – від студентів, 25 (77,2%) – навчально-допоміжного, адміністративно-господарського персоналу, бібліотеки та Стоматологічного медичного центру. Було зазначено, що відповідно до Закону «Про вищу освіту» та Статуту НМУ імені О.О. Богомольця у складі делегатів Конференції присутні всі підрозділи Університету та його якісний і кількісний склад дозволяє Конференції приймати легітимні рішення.

З першого питання порядку денного «Про приведення у відповідність до законодавства України Статуту Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 03 листопада 2017 року №1362» головуючий, професор Омельчук С.Т. надав слово першому проректору з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професору Кучину Ю.Л. Всі зміни до Статуту були ухвалені делегатами одноголосно.

По другому і третьому питаннях Порядку денного виступила Ємельянова О.І., секретар Вченої ради Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Делегати одноголосно ухвалили питання про приведення у відповідність до законодавства України Положення про Вчену раду Університету та зміни до Положення про Ректорат НМУ імені О.О. Богомольця.

            Роботу Конференції продовжила голова профкому співробітників Університету М.М. Лук’янець, яка доповіла про необхідність внести зміни у складі комісії з трудових спорів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця і ухвалити дві кандидатури на місце тих осіб, що вибули.  Делегати одноголосно ухвалили кандидатури М.О. Володія та І.О Разумієнко до складу комісії з трудових спорів.

            Далі головуючий на Конференції професор Омельчук С.Т. запропонував розглянути питання щодо висловлення недовіри та відкликання з посади ректора К.М. Амосову, за поданням Вченої Ради Університету. Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор Кучин Ю. Л. поінформував про стан справ в Університеті. Зокрема, він нагадав, що на засіданнях факультетів та Інституту післядипломної освіти переважною більшістю голосів було ухвалене рішення про висловлення недовіри К.М. Амосовій, що дало змогу тимчасово розблокувати фінансово-господарську діяльність Університету, проте ця проблема не є вирішеною і наступного місяця знову можуть виникнути проблеми з повноцінним функціонуванням діяльності Університету. Було запропоновано  винести на таємне голосування питання щодо висловлення недовіри К.М. Амосовій і остаточного розблокування фінансово-господарської діяльності Університету задля відновлення  його нормального функціонування.

            Делегати обрали п’ять членів  лічильної комісії, яку очолив професор В.Г. Черкасов. Було роздано 305 бюлетенів, в урні було виявлено 304.

За результатами таємного голосування делегати КТК проголосували за висловлення недовіри та відкликання з посади ректора К.М. Амосової  наступними чином: ЗА – 286, ПРОТИ – 13, недійсних бюлетенів виявлено 5.