УНІВЕРСИТЕТ ПІДПИСАВ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З КИЇВСЬКИМ МІСЬКИМ БУДИНКОМ ДИТИНИ ІМЕНІ М.М.ГОРОДЕЦЬКОГО

29.12.2018

28 грудня адміністрація Університету в особі першого проектора з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професора  Ю.Л. Кучина разом зі студентами відвідали Київський міський Будинок Дитини імені М.М. Городецького (смт Ворзель). Результатом зустрічі стало підписання Угоди між Дитбудинком і Університетом про співпрацю щодо спільної організації та удосконалення медичної допомоги. Відповідно до підписаного документу фахівці різних клінічних кафедр НМУ імені О.О. Богомольця надаватимуть лікувально-консультативну допомогу дітям-сиротам.

У приміщенні Дитбудинку кафедрою хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти було проведено виїзне засідання студентського наукового гуртка під керівництвом асистента цієї кафедри К.Ю. Бєлки. У цьому будинку перебувають діти з важкими органічними ураженнями ЦНС та порушенням психіки. Керівник гуртка разом з гуртківцями обговорили можливості подальшої співпраці з Будинком дитини та розробили стратегію сумісних проектів, а саме: проведення навчальних тренінгів для персоналу та лікарів Будинку дитини з невідкладної медичної допомоги та спеціалізованих медичних маніпуляцій, що пов’язані з конкретними станами, які найчастіше зустрічаються у цьому Будинку дитини. Також учасники гуртка та лікарі прослухали виступ керівника гуртка К.Ю. Бєлки щодо надання невідкладної допомоги та старости гуртка К.А. Чванової стосовно надання паліативної допомоги дітям.

Нагадаємо, що перший ознайомчий візит керівництва НМУ імені О.О. Богомольця відбувся 21 грудня поточного року на запрошення головного лікаря Київського міського Будинку Дитини імені М.М.Городецького Тетяни Василівни Лимар.

Прес-центр