СТУДЕНТИ НМУ ПРОЙШЛИ СТАЖУВАННЯ У МЕКСИЦІ

08.02.2016

У період зимових канікул  студенти НМУ імені О.О. Богомольця пройшли стажування в університетській клініці Hospital Civil Fray Antonio Alcalde в місті Гвадалахара (Мексика) за програмою міжнародних обмінів IFMSA SCOPE. 

Стажування відбуваються згідно з Меморандумом про співпрацю між Національним медичним університетом  імені О.О. Богомольця та Міжнародною федерацією студентів-медиків в Україні (UMSA).

Студентка 6 курсу медичного факультету №2 Ісаєва Наргіз  пройшла стажування  за спеціальністю  «Акушерство та гінекологія» та протягом місяця працювала помічником лікаря у сучасному відділенні акушерства і гінекології. Вона вела  консультації вагітних, проводила огляд гінекологічних пацієнтів, освоїла навички кольпоскопії, УЗД плоду, самостійно приймала пологи і асистувала на операціях.

Студентка 6 курсу медичного факультету №3 Козій Христина стажувалась у відділенні «Нейрохірургія».   «Я асистувала багато цікавих операцій, таких як: задня селективна різотомія поперекового відділу; лобектомія; біфронтальний внутрішньомозковий крововилив внаслідок розриву аневризми; внутрішньомозковий крововилив внаслідок розриву АВМ; таламектомія; менінгіома, яка потім виявилась саркомою у 14 – річної дівчинки в поєднанні з туберкульозом; дермоїдна кіста шиї в поєднанні з spina bifida; кальозотомія (лікування синдрома Дузе – міоклонічна астатична епілепсія); перелом по типу пінг-понг потиличної кістки у 8-місячного хлопчика; вентрикулоперитонеальне шунтування у 1,5 річної дитини; астроцитома шийного відділу спинного мозку, яка під час експрес-дослідження виявилась гемангіобластомою; безліч епідуральних, субдуральних, внутрішньомозкових гематом. Це стажування дало мені чітке розуміння свого місця в медицині в Україні та у світі, ясну позицію лікаря на ринку праці. Неймовірно вдячна всім, хто доклав зусиль для того, щоб ця поїздка відбулась», – розповідає Христина.    

Наприкінці стажування студенти отримали міжнародний сертифікат. Лікарі клініки відзначили високий рівень підготовки студентів НМУ імені О.О. Богомольця.

З 2015 року Всеукраїнська молодіжна асоціація студентів-медиків розпочала проведення міжнародних програм обмінів студентів-медиків на стажування з найкращими клініками Європи та світу.

Прес-центр

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця