«ТЕЛЕМЕДИЦИНА В ЗБРОЙНИХ СИЛАХ УКРАЇНИ» ТЕПЕР І В ОДЕСІ

04.02.2016

29 січня 2016 року спільна праця фахівців кафедри ортопедії і травматології НМУ імені О.О. Богомольця (завідувач – проф. О.А. Бур’янов), травматологічного відділення Головного військового  медичного клінічного центру МО України та травматологічного відділення Військово-медичного клінічного центру Південного регіону увінчалася успіхом: за сприяння заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко до вже існуючої телемедичної мережі «Артемівськ-Харків-Київ-Ірпінь-Львів» долучилася Одеса, а саме – травматологічне відділення Головного госпіталю Південного регіону. 

Телемедицина – це один з ефективних засобів зв’язку між лікарями, пацієнтами з метою огляду, уточнення діагнозу, планових консультацій, корекції лікування, дистанційного навчання. В країнах ЄС телемедицина давно зарекомендувала себе як «система, що нівелює відстані між суб’єктами системи охорони здоров’я». 

Створення та постійне розширення телемедичної мережі у ЗСУ як ніколи потрібно через збройне протистояння на сході України, оскільки саме телемедичні технології здатні спростити роботу лікарів, виконати ефективний менеджмент на етапах евакуації, систематизувати та стандартизувати якість надання медичної допомоги. А відтак, враховуючи складність та затяжне лікування вогнепальних поранень, дає змогу тримати на постійному тривалому контролі процес лікування кожного потерпілого.

Під час презентації  нового проекту  було створено єдиний телеміст між усіма телемедичними центрами системи, в якому брали участь головний травматолог МО України, головні травматологи північного, південного та західного регіонів, провідні фахівці клінік. Були розглянуті нагальні клінічні випадки, проведена дискусія щодо лікування складних випадків хворих, оцінка якості. 

У ході дискусії також було звернено увагу на розширення застосування телемедицини у системі ЗСУ, навчання персоналу. На черзі – включення в єдину мережу польових шпиталів – первинної ланки надання допомоги військовослужбовцям із зони АТО.

 

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця

Новини Національного медичного університету імені О.О.Богомольця