Студенти НМУ зібрали кошти на протезування військових

25.07.2024

Студентський актив факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Національного медичного університету імені О.О. Богомольця ініціював збір коштів на протезування поранених захисників. До збору долучилися студенти з різних факультетів, відтак вдалося зібрати понад 10 000 гривень. Кошти перераховували Центру Superhumans, де встановлюють протези та повертають втрачені можливості пораненим Героям.

«Ти або в армії, або для армії», – з такими словами звернулися до колег студенти факультету підготовки лікарів для ЗСУ. Вони переконані, що підтримка військовослужбовців та організація їхньої реабілітації має бути важливою складовою щоденного життя та принциповою позицією кожного свідомого громадянина, особливо військового лікаря. Ініціативу колег також підтримали представники студентського самоврядування медичних факультетів НМУ.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, понад 20 000 людей в Україні потребують протезування. Центр Superhumans встановлює протези та повертає втрачені можливості в середньому 50 людям на місяць. Аби підтримати ініціативу організації, студенти нашого Університету долучилися до важливого збору у підтримку поранених військових.

За інформацією факультету підготовки лікарів для ЗСУ