Вступники спеціальності «Педіатрія» опановували техніку накладання швів

23.07.2024

Нещодавно у межах Дня відкритих дверей медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця для вступників спеціальності «Педіатрія» провели майстер-клас «Базові хірургічні навички». Учасники дізналися про види поранень, типи ран, їх первинну обробку, вчилися накладанню швів та зав’язуванню вузлів на спеціальних хірургічних тренажерах.

Спікером заходу виступив лікар-хірург-онколог, волонтер українсько-ізраїльської волонтерської організації Frida Антон Осокін. Він поділився з абітурієнтами власним досвідом у професії, надав багато корисної та цікавої інформації.

Так, фахівець докладно розповів слухачам про типи ран, їхні наслідки та ускладнення, як проводити первинну обробку. Навчав алгоритму дій, який необхідно застосовувати при первинній хірургічній обробці ран.

Антон Осокін також ознайомив присутніх з класифікацією хірургічного інструментарію та шовного матеріалу. Учасники дізналися про різноманітність матеріалів, що пояснюється різними властивостями тканин, що зшивають, і про терміни зростання. Лікар також продемонстрував техніки накладання хірургічних швів при різних типах пошкоджень. Далі кожен з присутніх зміг власноруч повчитися накладанню швів та зав’язуванню вузлів на спеціальних хірургічних тренажерах.

Захід, організований медичним факультетом №3 на базі волонтерської організації Frida, став справді продуктивним для майбутніх абітурієнтів. Вони набули практичного досвіду з надання допомоги при різних типах ран та використання хірургічного шовного матеріалу. Дізналися більше про професію лікаря, про спеціальність 228 «Педіатрія» та навчальний процес у нашому Університеті, отримали відповіді на актуальні питання.

Пресцентр НМУ за інформацією медичного факультету №3