Вступники освітнього рівня НРК7 складали співбесіду з іноземної мови

22.07.2024

20 липня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся перший етап вступних випробувань для абітурієнтів освітнього рівня магістр/спеціаліст (НРК7). Відповідно до Правил прийому, вступники в очній формі складали співбесіди з іноземної мови. Про результати вони дізнаються згодом в електронному кабінеті вступника після внесення результатів співбесіди до ЄДЕБО. За умови успішного складання співбесіди, на вступників чекає фаховий іспит з обраної спеціальності.

Присутніх привітав заступник голови Приймальної комісії, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ Олександр Науменко. Він побажав абітурієнтам успіхів, високих балів та досягнення мети – стати студентами нашого Університету. До його слів приєднався також відповідальний секретар Приймальної комісії НМУ Максим Тарасенко, який нагадав вступникам, що після співбесіди саме час зареєструватися на фаховий іспит на ту спеціальність, яку вони обрали. Співбесіди провели фахівці з філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Цьогоріч у співбесіді з іноземної мови участь взяли вступники до магістратури на спеціальності 229 «Громадське здоров’я», 073 «Менеджмент» та 226 «Фармація, промислова фармація». Серед переліку іноземних мов всі вступники обрали англійську. Кожному з них пропонувалися 3 завдання на перевірку монологічного та діалогічного мовлення. Завдання містили індивідуальні теми для усного спілкування, що стосувалися особистого, публічного життя та професійної сфери. Екзаменаційна комісія оцінювала рівень підготовки вступника за шкалою від 100 до 200 балів.

На вступників, які під час співбесіди набрали понад 119 балів, чекає фаховий іспит з обраної спеціальності. Так, відповідно до графіку, вступники на базі освітнього рівня НРК7 на спеціальність 229 «Громадське здоров’я» мають складати фаховий іспит 7 серпня, на спеціальність 073 «Менеджмент» – 8 серпня, на спеціальність 226 «Фармація, промислова фармація» – 10 серпня. Відповідно зареєструватися на даний захід з контролю знань треба не пізніше, ніж за добу до іспиту. Детальніше з алгоритмом складання фахових іспитів можна ознайомитися за посиланням.

Консультацію та додаткову інформацію можна отримати у Приймальній комісії нашого Університету:

Пресцентр НМУ