У НМУ обговорили перспективи співпраці з університетськими клініками Німеччини

22.07.2024

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця відвідав директор програми фінансування клінічного партнерства Hospital Partnerships, що реалізується німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH), доктор Ансельм Шнайдер. На зустрічі з керівництвом Університету, що відбулася 19 липня, обговорили перспективи співпраці з університетськими клініками Німеччини, можливості розвитку наукових і освітніх зв’язків.

У зустрічі взяли участь ректор НМУ Юрій Кучин, перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник і проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков.

Про організацію навчального процесу, роботу нашого Університету в умовах війни, пріоритетні напрями роботи закладу вищої освіти розповів ректор НМУ. Юрій Кучин також висвітлив діяльність Університетської клініки, її досвід і роль у наданні фахової медичної допомоги військовим і цивільним, важливість функціонування власної клінічної бази в організації освітнього процесу для майбутніх українських медиків. У закладах охорони здоров’я НМУ пацієнти можуть отримати комплексне лікування та реабілітацію, а студенти беруть участь у реабілітаційному процесі та розширюють фахові компетентності.

Своєю чергою доктор Ансельм Шнайдер інформував, що програма клінічного партнерства Hospital Partnerships спрямована на зміцнення систем охорони здоров’я, генерує та реалізує ідеї для якісних соціальних та економічних змін, працює над наданням ефективних і дієвих рішень, підтримує партнерів у реалізації їхніх проєктів. Завдяки програмі партнери клінік беруть участь у численних заходах і форматах обміну. Це дозволяє поглибити професійні навички, підвищити кваліфікацію для покращення медичних послуг і забезпечення оптимальної медичної допомоги. Сьогодні близько 22 000 співробітників GIZ працюють у 120 країнах.

Учасники зустрічі обговорили можливості співпраці з університетськими клініками Німеччини. Відтак НМУ імені О.О. Богомольця готовий реалізовувати нові міжнародні проєкти, взаємодіяти та обмінюватися досвідом, залучати студентів і науково-педагогічних працівників до потужних міжнародних проєктів. Співпраця з університетськими клініками Німеччини за підтримки німецького агенства GIZ, що співпрацює з МОЗ України і безпосереднього з медичними закладами, резюмували учасники зустрічі, відкриє нові можливості для розширення партнерських стосунків.

Пресцентр НМУ