Особливості Вступної кампанії – 2024

17.07.2024

Вступна кампанія до Національного медичного університету імені О.О. Богомольця триває. Звертаємо увагу абітурієнтів на особливості цьогорічного вступу до Університету.

  1. Вступ на основі повної загальної освіти (ПЗСО) та молодшого бакалавра/фахового молодшого бакалавра (НРК 5) відбувається за результатами національного мультипредметного тесту (НМТ) 2022-2024 років, зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2021 року. 19 липня розпочинається прийом заяв від абітурієнтів на основі ПЗСО та НРК5 через особистий електронний кабінет на сайті ЄДЕБО і в паперовій формі у Приймальній комісії НМУ (у зв’язку з неможливістю зареєструвати особистий електронний кабінет вступника).
  2. Мінімальний конкурсний бал (КБ) на спеціальності 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 226 ««Фармація, промислова фармація», та 228 «Педіатрія» – 150.001.
  3. Мінімальний КБ для вступу на бюджет спеціальності 225 «Медична психологія» та 227 «Терапія та реабілітація»– 130.000.

Конкурсний бал – це комплексний бал, що характеризує результат вступних іспитів абітурієнта та вираховується за відповідними формулами. За допомогою конкурсного балу здійснюється рейтингування заяв вступників і створення рейтингового списку.

Інфографіка-роз’яснення щодо розрахунку конкурсного балу та вагових коефіцієнтів, які впливають на підсумки вступних іспитів.

  1. Вступ на основі освітнього ступеня бакалавра (НРК6) на спеціальність 073 «Менеджмент» відбувається за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ).
  2. Вступ для абітурієнтів на основі НРК6 на спеціальності 222 «Медицина», 224 «Технології медичної діагностики та лікування», 225 «Медична психологія», 226 «Фармація, промислова фармація», 227 «Терапія та реабілітація», 229 «Громадське здоров’я» – за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та фахового іспиту (ФІ), що проходить в НМУ.
  3. Вступ на основі освітнього ступеня магістра / освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста (НРК7) на спеціальності  226 «Фармація, промислова фармація», 229 «Громадське здоров’я» – за результатами ЄВІ або співбесіди з іноземної мови та фахового іспиту (ФІ), що проходить в НМУ.
  4. Вступ на спеціальність 073 «Менеджмент» на основі НРК 6 відбувається за результатами ЄВІ та ЄФВВ, а на основі НРК 7 – за ЄВІ або співбесідою з іноземної мови – на вибір вступника та ЄФВВ або ФІ – на вибір вступника.
  5. Мотиваційний лист – є обов’язковою складовою заяв вступників. Він складається і подається вступником до закладу вищої освіти в електронній формі через особистий електронний кабінет вступника або в паперовому вигляді при подачі заяви в паперовій формі. У документі вступник пояснює причини, чому обрав саме медичну спеціальність, також це можливість звернути на себе увагу, представити себе і дати краще уявлення про власну особистість.

Інфографіка-роз’яснення: як правильно написати і оформити мотиваційний лист для вступу.

Шаблон мотиваційного листа.

Нагадаємо, що до НМУ можуть вступати випускники загальноосвітніх шкіл, медичних фахових коледжів та особи, які вже мають певний рівень вищої освіти. Також запроваджено набір вступників на основі диплома бакалавра зі спеціальності 223 «Медсестринство» на спеціальність «Медицина», а на основі дипломів бакалаврів 053 «Психологія» та 05 «Соціальні науки» на спеціальність «Медична психологія». На вечірню форму навчання зі спеціальності «Фармація, промислова фармація» до Університету зможуть вступати абітурієнти на основі повної загальної середньої освіти, дипломів спеціаліста/магістра будь-яких спеціальностей.

Детальний алгоритм і таймінг вступу до НМУ (інфографіка).

 

Консультацію та додаткову інформацію можна отримати

 Пресцентр НМУ за інформацією Приймальної комісії