Шестикурсники різних спеціальностей повторно складали «Крок 2» у НМУ

17.07.2024

16 липня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося повторне складання одного із важливих компонентів Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – інтегрованого тестового іспиту «Крок 2». Складали іспит 106 іноземних та вітчизняних студентів 6 курсу спеціальностей «Медицина», «Педіатрія», «Медична психологія» нашого Університету та інших закладів вищої медичної освіти країни. Захід відбувся з дотриманням вимог безпеки в укриттях НМУ.

Спільно зі співробітниками Центру тестування при МОЗ України фахівці Навчально-наукового інституту психічного здоров’я, медичних факультетів №1 та №3, факультету підготовки іноземних громадян НМУ імені О.О. Богомольця доклали максимальних зусиль для забезпечення іспиту відповідно до вимог та регламенту. Результатом їх ефективної співпраці також стало створення доброзичливої та продуктивної атмосфери під час іспиту, аби студенти могли максимально ефективно продемонструвати свої знання та отримати об’єктивну оцінку здобутків.

Варто зазначити, що «Крок 2» є обов’язковим іспитом, що складають студенти українських закладів вищої медичної освіти для отримання диплому спеціаліста та можливості в подальшому займатися медичною практикою. Цей іспит є частиною державної системи оцінювання підготовки майбутніх лікарів, який здобувачі складають письмово, відповідаючи на тестові завдання з різних галузей медицини. Успішне його проходження є важливим етапом у підготовці майбутніх випускників і гарантує належний рівень компетенцій для надання якісної медичної допомоги.

Упродовж двох з половиною годин шестикурсники надавали письмові відповіді на 150 тестових завдань, що визначать рівень їх фахової теоретичної підготовки. Кожне із запитань містило 4 варіанти відповіді, з яких потрібно було обрати вірний. Подвійні відповіді або пропуски за правилами «Крок 2» зараховуються до помилок, тестове завдання вважається виконаним правильно, якщо здобувач обрав і позначив у бланку відповідей єдиний правильний варіант.

Опечатані бланки відповідей у Центрі тестування при МОЗ України перевірятимуть шляхом комп’ютерного сканування. Кількісна форма первинного результату розраховується як відсоток правильно виконаних тестових завдань, що конвертується у багатобальну нормовану шкалу. Результати тестування учасники іспиту дізнаються упродовж 14 календарних днів.

Нагадаємо, що незабаром з результатами «Крок 2» ознайомлять і потенційних випускників фармацевтичних та стоматологічних факультетів НМУ та інших ЗВМО України, які повторно складали інтегрований тестовий іспит у нашому Університеті минулого тижня.

Бажаємо всім учасникам «Крок 2» лише високих балів і подальших успіхів у їхній освітній траєкторії!

Пресцентр НМУ