Вступники з усієї України обирають інтернатуру на базі Стоматологічного медичного центру НМУ

16.07.2024

Під час цьогорічної вступної кампанії спостерігається підвищений інтерес випускників з усієї України на навчання в інтернатурі за спеціальністю «Стоматологія» в Інституті післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Минулоріч показники вступників перевищили очікування на 20%. Практична частина навчання відбувається на базі Стоматологічного медичного центру НМУ, а теоретична – на кафедрі стоматології післядипломної освіти. Лікарі-інтерни опановують необхідні для успішної самостійної професійної діяльності компетентності.

Ліцензійний обсяг навчання на кафедрі стоматології ІПО становить 240 місць. Вартість навчання за контрактом коштує 5 150 гривень на місяць (освітня частина) та 4 624 гривень на місяць (практична частина).

Навчання в інтернатурі за цією спеціальністю триває 11 місяців (освітня частина – 3 місяці, практична – 8). Заняття відбуваються у групах по 5 осіб за наставництва висококваліфікованих фахівців стоматологічної справи з великим клінічним досвідом. Відповідно до програми підготовки інтерни набувають практичних навичок з усіх дисциплін – терапевтичної, дитячої, хірургічної, ортопедичної стоматології та ортодонтії. Освітня частина реалізується на кафедрі стоматології Інституту післядипломної освіти, а практична – на базі Стоматологічного медичного центру НМУ та провідних приватних стоматологічних клінік Києва. Для забезпечення навчального процесу кафедра використовує сучасне обладнання: мікроскопи, сканери, ультразвуковий апарат, різні системи артикуляторів, Т-Scan, Titan.

На кафедрі на постійній основі для інтернів організовують додаткові освітні заходи різного формату – науково-практичні конференції, воркшопи, семінари, майстер-класи, інтерактивні лекції. Майбутні стоматологи долучаються до роботи науково-практичного гуртка, де досліджують найактуальніші питання і клінічні кейси. У межах плідної співпраці між кафедрою стоматології ІПО НМУ та стоматологічним навчальним центром «Dental Space» інтерни також мають можливість відвідувати курси з різних тем стоматології на пільгових умовах.

По завершенню інтернатури (первинної спеціалізації) здобувачі освіти остаточно визначаються, який з напрямків стоматології обрати для лікарської діяльності та можуть обрати вторинну спеціалізацію: терапевтична, ортопедична, хірургічна стоматології, дитяча терапевтична стоматологія, ортодонтія або парадонтологія.

Навчання у Інституті післядипломної освіти НМУ за спеціальністю «Стоматологія» – це чудова можливість якісно підготуватися до успішної роботи за фахом, а також у майбутньому займатися науковою та викладацькою діяльністю.

Додаткова інформація: intern.stomatolog@nmu.ua.

Нагадаємо, що з 1 липня в Інституті післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця триває онлайн-прийом документів і зарахування на підготовку в інтернатурі за бюджетною та контрактною формами навчання. Прийом документів відбувається дистанційно в електронній формі.

За інформацією кафедри стоматології ІПО