В Університеті тривають вступні випробування для абітурієнтів пільгових категорій

15.07.2024

У Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця абітурієнти-пільговики проходять вступні випробування у формі співбесіди. З-поміж осіб, які мають право на вступ за спеціальними умовами, співбесіду з біології складали абітурієнти, що мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та особи з інвалідністю внаслідок війни. Вступники відзначають, що при виборі закладу вищої медичної освіти, цікавилися представленими освітньо-професійними програмами.

Так, абітурієнтка Анастасія приїхала на співбесіду з Житомирської області та вступає на спеціальність 222 «Медицина». Дівчина вивчила інформацію про різні заклади вищої освіти та вирішила вступати до НМУ, зважаючи на високий рівень підготовки фахівців. За її словами, успіху у професії  досягли багато лікарів, які закінчували саме наш Університет. З-поміж них і двоюрідна сестра Анастасії – випускниця НМУ імені О.О. Богомольця, яка сьогодні працює лікаркою-гінекологинею і вдячна викладачам за ґрунтовний рівень підготовки.

У співбесіді з біології взяла участь і абітурієнтка з Київщини Ангеліна, яка цікавиться медициною з дитинства. Дівчина мріє опанувати професію стоматолога та продовжити сімейну династію медиків. Вона обрала для вступу наш Університет через його високий рейтинг серед інших ЗВО України.

Здобути вищу освіту за спеціальністю 225 «Медична психологія» планує Богдан, який з 2014 року захищав Україну від російського агресора й отримав інвалідність внаслідок бойових дій. Він впевнений, що наразі лікарів-психологів в Україні не вистачає, а опанувавши відповідну спеціальність, він зможе надавати допомогу тим, хто її потребує. На жаль, таких людей багато.

Підтримка ментального здоров’я, поряд із фізичним, має велике значення через трагічні події, які відбуваються через повномасштабну війну. Багато українців потребуватимуть професійної психологічної допомоги й надалі, зазначив перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ, заступник голови Приймальної комісії Олександр Науменко, який взяв участь в екзаменуванні. Професор наголосив, що держава подбала про достатню кількість бюджетних місць на спеціальність «Медична психологія» в нашому Університеті, а також на не менш актуальну спеціальність – 227 «Терапія та реабілітація».

Під час вступних випробувань з біології члени екзаменаційної комісії ставили абітурієнтам 2 запитання, а вступники коротко фіксували відповіді на листах для співбесіди. На підготовку відводилося 15 хвилин і далі екзаменаторам надавали розгорнуті відповіді. Про результати співбесіди абітурієнти дізнавалися відразу. Всі, хто успішно пройшли співбесіду, мають з 19 липня подати заяву на вступ через електронний кабінет вступника та очікувати рекомендації до зарахування на бюджетну форму навчання і виконати вимоги до зарахування.

Нагадаємо, в НМУ імені О.О. Богомольця діють спеціальні умови вступу для пільгових категорій абітурієнтів. Консультації вступників, які мають право на спеціальні умови вступу, відбуваються за адресою: м. Київ, проспект Берестейський, 34, морфологічний корпус, кабінет 230 (з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 16:00), за електронною поштою: pknmu@nmu.ua, телефонами: +38 (044) 454-49-83, +38 (044) 454-49-49, +38 (097) 711-95-13, у телеграм-чаті «НМУ вступ 2024. Пільгові категорії вступників»: https://t.me/+q0AeDc3rchYyNGFi

Пресцентр НМУ