Спортсмени НМУ вибороли золото на Чемпіонаті світу з гирьового спорту

11.07.2024

Днями у м. Егль (Швейцарія) відбувся 31 чемпіонат світу з гирьового спорту. У змаганнях у складі збірної команди Федерації гирьового спорту України взяла участь команда атлетичного клубу «Тонус» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Спортсмени продемонстрували високий рівень підготовки, майстерності та у різних категоріях здобули 7 золотих медалей.

У складі команди атлетичного клубу «Тонус» професори Олег Голяновський і Юрій Щербина, ветеран клубу Василь Семенець, співробітниця спортивного корпусу НМУ Світлана Пільчевська-Лісевич, студенти факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Дарина Жила і Валерій Черевань.

Під час змагань кожен спортсмен «Тонусу» намагався продемонструвати відмінну фізичну форму, витривалість, велику жагу до перемоги. Учасники виконували вправи протягом 10 хвилин і показали найкращі результати у своїх вагових і вікових категоріях.

Співробітниця нашого Університету Світлана Пільчевська-Лісевич стала найстаршою учасницею міжнародних змагань з гирьового спорту за всю історію їх проведення. На Чемпіонаті світу вона встановила нове світове досягнення з гирьового спорту – у віковій групі 90-94 роки підняла у ривку гирю вагою 6 кг 25 разів.

Своєю чергою студентка Дарина Жила підняла у ривку гирю 16 кг 75 разів та виборола золото. Дві золоті медалі додав до власної спортивної скарбнички Валерій Черевань поштовх довгим циклом гирі вагою 32 кг 63 рази, та поштовхом двох гир довгим циклом (з опусканням донизу) вагою 24 кг кожна 35 разів.

У результаті напруженої боротьби у своїх вагових та вікових категоріях також здобули золото ще 3 учасники клубу «Тонус». Зокрема, завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ Юрій Щербина, який виконав поштовх гирі 16 кг довгим циклом 86 разів. Завідувач кафедри акушерства і гінекології №1 НУОЗУ імені П.Л. Шупика Олег Голяновський підняв у ривку гирю вагою 16 кг 52 рази, а ветеран клубу Василь Семенець – 146 разів.

Завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я НМУ Юрій Щербина відзначає, що команда клубу «Тонус» не лише фізично, але й психологічно ретельно готувалася до міжнародної спортивної події. Перемоги спортсменів є результатом постійних тренувань та спільної системної, кропіткої роботи, самовідданості і волі до перемоги.

Вітаємо команду атлетичного клубу «Тонус» з успішним виступом на Чемпіонаті світу та бажаємо нових перемог на спортивній арені!

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я