Студенти НМУ зібрали близько 400 000 грн на відновлення Охматдиту

11.07.2024

Студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця зібрали 397 774,15 гривень на підтримку маленьких пацієнтів і медичних співробітників дитячої лікарні «Охматдит», які найбільше постраждали від терористичної ракетної атаки рф 8 липня. Зібрані кошти вже переказано Благодійному Фонду «Охматдит – здорове дитинство».

«Ми щиро вражені небайдужістю, підтримкою і довірою до нас, як до організаторів збору. Дуже вдячні за кожен донат, кожен репост і будь-яку підтримку», – зазначають у Профкомі студентів НМУ, які ініціювали масштабний збір для дитячої лікарні.

 

Охматдит є однією з клінічних баз нашого Університету. На щастя, після ракетного удару співробітники кафедр, студенти та інтерни не зазнали важких ушкоджень. Наші колеги та студенти оперативно долучилися до ліквідації наслідків надзвичайної події. Допомагали розбирати завали, прибирали будівельне сміття у зруйнованих відділеннях, надавали психологічну та медичну допомогу постраждалим. Також Студентська рада Навчально-наукового інституту психічного здоров’я НМУ оголосила масштабний збір коштів на потреби педіатричного відділення Київської міської дитячої клінічній лікарні №1, куди після зруйнування корпусів Охматдиту перемістили маленьких пацієнтів. Надалі допомагатимуть реанімаційному та хірургічному відділенням цієї лікарні.

Нагадаємо, що збір коштів на відновлення Охматдиту і допомогу всім постраждалим триває. Підтримати лікарню також можна за посиланням.

За інформацією Профкому студентів НМУ