У НМУ відбулося повторне складання тестових компонентів ЄДКІ

10.07.2024

9 липня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося повторне складання одного із важливих компонентів Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – інтегрованого тестового іспиту «Крок 2». Складали іспит п’ятикурсники фармацевтичного і стоматологічного факультетів нашого Університету та інших закладів вищої медичної освіти України.

Для успішного складання іспиту студентам-фармацевтам необхідно було продемонструвати ґрунтовні знання із семи дисциплін: фармацевтичної хімії, фармакогнозії, аптечної технології ліків, заводської технології ліків, організації та економіки фармації, фармацевтичного менеджменту та маркетингу, клінічної фармації та фармацевтичної опіки. А майбутнім стоматологам – з терапевтичної, хірургічної, ортопедичної стоматології, дитячої терапевтичної та хірургічної стоматології, ортодонтії та загального медичного профілю.

Протягом двох з половиною годин здобувачі освіти відповідали на 150 тестових питань, результати яких згодом визначать їх рівень готовності до професійної діяльності у клінічних умовах. Кожне із запитань містило 4 варіанти відповіді. Студент мав обрати один з варіантів. Подвійні відповіді або пропуски за правилами «Крок 2» зараховуються до помилок, що погіршує результат.

Спільно зі співробітниками Центру тестування при МОЗ України, фахівці НМУ імені О.О. Богомольця доклали максимальних зусиль, щоб іспит відбувався організовано і відповідно до регламенту. Опечатані бланки відповідей перевірятимуть шляхом комп’ютерного сканування у Центрі тестування, а екзаменаційні буклети залишаться в Університеті, де зберігатимуться упродовж 30 днів.

Нагадаємо, що для спеціальностей 226 «Фармація, промислова фармація» та 221 «Стоматологія» критерій успішного складання «Крок-2» становить 64% правильних відповідей.

Пресцентр НМУ