Лікарня «Охматдит» потребує допомоги

08.07.2024

8 липня під час ракетного обстрілу Києва серйозно постраждав один із корпусів Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Чергове звірство рф проти українців, проти маленьких безневинних дітей, які перебувають тут на лікуванні з важкими діагнозами! Зрозуміти, пробачити чи виправдати дії терористів неможливо. Це не лише відвертий воєнний злочин, це злочин проти людяності, це геноцид української нації.

Охматдит є однією з головних клінічних баз Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Співробітники кафедр, які працюють на базі НДСЛ, студенти та інтерни не постраждали. На превеликий жаль, загинула наша випускниця, дитяча лікарка-нефрологиня Світлана Лук’янчик. Відповідальна студентка, активістка, чуйна і добра людина. Світла пам’ять!

Триває ліквідація наслідків надзвичайної події, рятувальники та всі відповідні державні служби працюють на місці, постраждалим надають необхідну допомогу. З-під завалів дістають дітей, їхніх батьків і лікарів. Є загиблі та поранені. Що важливо, студенти нашого Університету активно долучилися до допомогиорганізували збір коштів на допомогу закладу охорони здоров’я, закупівлю питної води, медикаментів, засобів гігієни, їжі, аби на місці допомогти маленьким пацієнтам та їхнім рідним.

Усю актуальну інформацію щодо нагальних потреб лікарні можна уточнити у координатора на місці – головної медичної сестри НДСЛ «Охматдит»  Олени Примак (+38(067)277-78-06). Щодо потреб на відновлення закладу звертатися до Наталії Мирути, заступниці генерального директора з економічних питань (+38(093)580-56-72). Підтримати лікарню можна за посиланнями:

https://next.privat24.ua/payments/form/%7B%22token%22:%226a2552cbb3bf869e32ac1ea027e7a10an1h62i1f%22%7D?lang&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2IIx7qdbyaTr8YFgBDZboe7vL_oBz_QRMrsFqvVZxxlGgCcn1M4hxmwrs_aem_YXSFahNN3DR-wsJnM43FyQ

або https://www.ohmatdytfund.org/donate.

Сьогодні чудовий медзаклад, де рятували життя маленьких українців, виглядає так. Сумно і боляче. Не пробачимо цього злочину.

Адміністрація, студенти і колектив НМУ

Фото: офіційна сторінка Охматдиту у «Фейсбук»