Студент ФПЛ ЗСУ провів тренінг з тактичної медицини для жителів Ірпеня

03.07.2024

Студент факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України (ФПЛ ЗСУ) Національного медичного університету імені О.О. Богомольця днями провів тренінг з тактичної медицини для жителів міста Ірпінь. Учасники заходу опановували важливі в умовах надзвичайних ситуацій і бойових дій інструменти, вивчали теорію та практикувалися накладати турнікети.

Захід зібрав велику кількість цивільних – дорослих, підлітків і дітей. Студент ФПЛ ЗСУ поєднував подання теоретичних знань з демонстрацією практичних навичок із надання само- і взаємодопомоги при пораненнях, травмах і ураженнях. На тренінгу спікер ознайомив із наданням допомоги за алгоритмом MARCH, відтак учасники дізналися, з яких етапів складається алгоритм та які дії потрібно виконувати на кожному з них, ознайомилися та покращили власні вміння, що вкрай важливі у реаліях сьогодення. Після теорії учасники під наглядом студента нашого Університету вчилися зупиняти кровотечу методом накладання турнікета, відпрацювали та закріпили необхідні навички.

Деканка факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України Наталія Козак відзначає, що в умовах війни особливо важливо кожному знати чіткий алгоритм надання домедичної допомоги при надзвичайних ситуаціях. Бо вміння правильно та швидко надати допомогу тим, хто її потребує, справді рятують життя. До таких навчальних проєктів постійно долучаються студенти факультету, які є сертифікованими інструкторами. Подібні заходи вже проводили в освітніх закладах, у різних громадах, організаціях та установах.

Зазначимо, що студент факультету підготовки лікарів для Збройних Сил України НМУ імені О.О. Богомольця, який провів тренінг, є представником фонду «Підтримай Третю Штурмову», який виступив організатором заходу у місті Ірпінь.

Пресцентр НМУ за інформацією ФПЛ ЗСУ