Студенти-іноземці спеціальності «Медицина» склали перший етап ЄДКІ

28.06.2024

Днями третьокурсники спеціальності 222 «Медицина»  факультету підготовки іноземних громадян Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з Єгипту, Індії, Нігерії та Туркменістану складали «КРОК 1» та іспит з англійської мови професійного спрямування. Захід із контролю знань відбувся в укриттях Університету, який за всіма вимогами проведення Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) облаштували фахівці Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України та НМУ. З міркувань безпеки до нього долучилися майбутні лікарі з інших медичних ЗВО.

Нагадаємо, що «КРОК 1» є обов’язковою формою державного незалежного оцінювання знань і лише за успішного складання цього іспиту студент має право продовжувати навчання. Здобувачі освіти відповідали на 150 письмових тестових завдань із загальнонаукових дисциплін: біології, гістології, біологічної хімії, нормальної анатомії, патологічних анатомії та фізіології, які вони опановували впродовж трьох років. Іспит із англійської мови за професійним спрямуванням містив 50 тестових завдань і тривав 140 хвилин.

Не зважаючи на складні часи в Україні, більша частина здобувачів освіти, які взяли участь у першому етапі ЄДКІ, що складається з «КРОК 1» та іспиту з англійської мови професійного спрямування, обрали очну форму навчання та докладають максимум зусиль, щоб реалізувати свою мрію – стати лікарем та рятувати людські життя.

Після першого складного професійного випробування  їх прийшли підтримати та привітати цьогорічні випускники НМУ. Підтримати студентів завітала також деканка факультету підготовки іноземних громадян Оксана Парфьонова. Вона відзначила високий рівень організованості та відповідального ставлення до іспиту здобувачів освіти.

Опечатані бланки тестових відповідей студентів перевірятимуть шляхом комп’ютерного сканування у Центрі тестування при МОЗ України. Нагадаємо, що величина критерію «склав» становить для іспиту «КРОК 1» 64,0 % правильних відповідей, а для іноземної мови – 40,0 %. Результати першого етапу ЄДКІ будуть оприлюднені через 14 днів. У разі успішного результату здобувачі вищої освіти отримають відповідні сертифікати.

За інформацією факультету підготовки іноземних громадян