Вчена рада НМУ підсумувала результати атестації випускників і затвердила зміни правил прийому на навчання

25.06.2024

25 червня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулося чергове засідання Вченої ради. Учасники затвердили звіти голів атестаційних екзаменаційних комісій і зміни правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти в Університеті у 2024 році, погодили кандидатури випускників на внесення до Книги «Студенти-випускники – гордість Університету», відзначили подяками ювілярів.

У засіданні за головування ректора НМУ Юрія Кучина взяли участь перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти Олександр Науменко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Олександр Канюра, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, проректор з наукової роботи та інновацій Сергій Земсков, проректорка з науково-педагогічної роботи, міжнародних зв’язків та європейської інтеграції Рімма Скрипник, члени Вченої ради.

Так, члени Вченої ради заслухали звіти голів атестаційних екзаменаційних комісій Університету – завідувачки кафедри терапевтичної стоматології Юлії Коленко зі спеціальності 221 «Стоматологія», завідувача кафедри хірургії з курсом невідкладної та судинної хірургії Ярослава Сусака зі спеціальності 222 «Медицина», завідувачки кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Олени Хаустової зі спеціальності 225 «Медична психологія», завідувачки кафедри аптечної та промислової технології ліків Жанни Полової зі спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація», завідувачки кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини Олени Дорофеєвої зі спеціальності 227 «Терапія та реабілітація», завідувача кафедри дитячої хірургії Анатолія Левицького зі спеціальності 228 «Педіатрія», завідувачки кафедри громадського здоров’я Тетяни Грузєвої зі спеціальності 229 «Громадське здоров’я». Голови атестаційних комісій звітували про результати складання випускниками Університету другого етапу Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – інтегрованого тестового іспиту «КРОК 2» та об’єктивного структурованого клінічного (практичного) іспиту. Спікери відзначили достатньо високий рівень підготовки здобувачів освіти, який засвідчили успішні результати оцінки їхніх знань.

Цьогоріч випускниками нашого Університету стануть понад 1500 студентів, серед яких – більше 300 іноземних громадян. В їх числі – 14 випускників, імена яких буде занесено до Книги «Студенти-випускники – гордість Університету», ще 117 отримають подяки від Вченої ради НМУ. Рішення про це також ухвалили під час засідання.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, заступник голови приймальної комісії НМУ Олександр Науменко у своєму виступі розповів про зміни правил прийому на навчання для здобуття вищої освіти в НМУ імені О.О. Богомольця у 2024 році. Йшлося, зокрема, про особливості вступу абітурієнтів із тимчасово окупованих територій України через освітні центри НМУ «Крим-Україна», «Донбас-Україна». Так, за умови відсутності документів про освіту державного зразка вступники зазначеної категорії складатимуть 2 іспити державної підсумкової атестації (ДПА, українська мова, історія України) на базі освітнього центру («Школа екстернів») та 1 іспит (біологія) у НМУ імені О.О. Богомольця. Натомість вступники, які мають документи про освіту державного зразка, але в яких відсутній сертифікат НМТ, усі 3 іспити складатимуть у НМУ.

Абітурієнти, що вступатимуть на спеціальність 073 «Менеджмент» на основі попереднього освітнього рівня НРК7 матимуть право обирати одну з двох можливих траєкторій вступу. Вступ за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ), єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) та мотиваційного листа або вступ за результатами співбесіди з іноземної мови, фахового іспиту (ФІ), мотиваційного листа.

Також перший проректор повідомив про цьогорічні правила вступу до аспірантури, який у НМУ стартує вже з 22 липня. Зокрема про те, що право вступати до аспірантури здобувачі освіти мають за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ) і вступних випробувань в Університеті, а допуск до вступних випробувань в Університеті здійснюватиметься на основі отриманих результатів ЄВІ в 2024 році з оцінкою за кожний з його компонентів (тест загальної навчальної компетенції та іноземна мова) ≥ 150 балів або ЄВІ 2023 року з оцінкою за тест з іноземної мови ≥ 130 балів. Своїм рішенням члени Вченої ради затвердили зміни до Правил прийому на навчання у 2024 році.

Також учасники засідання надали рекомендації та підтримали кандидатуру професора кафедри дитячої хірургії Василя Притули на присвоєння йому почесного звання Заслужений лікар України та привітали іменинників. Їм ректор Юрій Кучин вручив почесні грамоти та подяки Вченої ради.

Пресцентр НМУ