Наша студентка Євгенія Тимошенко вчергове перемогла на престижних змаганнях з плавання

05.06.2024

Нещодавно п’ятикурсниця медичного факультету №2 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Євгенія Тимошенко здобула потрійну перемогу на престижних змаганнях з плавання у ластах – виборола перші місця на дистанціях 50, 100 і 200 метрів в номінації «біласти».

Чемпіонат України з плавання у ластах відбувся у басейні «Купава», що знаходиться у Броварах на Київщині. Упродовж змагальних днів, які стартували 29 травня та завершилися 1 червня, українські спортсмени жіночої та чоловічої категорій змагалися за звання найкращих в номінаціях «моноласти» та «біласти» на дистанціях від 50м до 1500м, у естафетах і у пірнанні. У змаганнях взяли участь найдосвідченіші спортсмени України, адже Чемпіонат став відбірковим. За його результатами формуватиметься збірна України для участі у Чемпіонаті Світу з плавання у ластах, який відбудеться у столиці Сербії – Белграді з 10 по 17 липня нинішнього року.

Євгенія Тимошенко під час Чемпіонату України з плавання в ластах виборола золото на дистанціях 50, 100 і 200 метрів, таким чином вона візьме участь у складі збірної України на Чемпіонаті Світу з плавання в ластах на цих же дистанціях.

Нагадаємо, що Євгенія Тимошенко є визначною українською плавчинею. У травні цьогоріч вона здобула дві золоті медалі на Чемпіонаті України з плавання, де за перемогу на різних дистанціях і у різних стилях плавання боролися майже 300 спортсменів з усіх куточків України. Нині її скарбничка поповнилася ще трьома нагородами.

Вітаємо нашу студентку з черговим вагомим здобутком та зичимо їй нових спортивних звершень!

За інформацією кафедри фізичного виховання і здоров’я