Здобувачі Медичного коледжу НМУ складали інтегрований тестовий іспит

05.06.2024

4 червня здобувачі 2 курсу Медичного фахового коледжу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця складали інтегрований тестовий іспит – перший етап Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). Здобувачі освіти фахового молодшого бакалавра за спеціальністю 221 «Стоматологія» виконували тестові завдання з дисциплін для оцінювання рівня їх фахової компетентності.

Проведенню іспиту передувала потужна підготовка, проводилися заняття, пробні тестування та тренінги, консультації, спрямовані на успішне підтвердження кваліфікації «Технік зубний».

Методистка Медичного фахового коледжу Тетяна Касян зазначає, що ЄДКІ є новою комплексною атестацією профільних знань здобувачів, які опановують професію зубного техніка. Минулого року здобувачі освіти складали інтегрований кваліфікаційний іспит в апробаційному форматі, цьогоріч – офіційно і він стане звичним іспитом для випускників.

Так, староста групи №1, випускниця Коледжу Ксенія Галанова відзначає, що під час іспиту вони демонструють рівень знань, які опанували під час навчання. Здобувачі освіти Медичного фахового коледжу НМУ мали відповісти за 2 години 30 хвилин на 150 письмових тестових завдань із таких дисциплін: знімне, незнімне, бюгельне протезування, зуботехнічне матеріалознавство та охорона праці в галузі. У кожному тестовому завданні було 4-5 варіантів відповідей, але правильна відповідь лише одна. Опечатані бланки відповідей перевірятимуть шляхом комп’ютерного сканування у Центрі тестування при МОЗ України, а екзаменаційні буклети залишаться в Університеті, де зберігатимуться упродовж 30 днів.

Такі заходи є невід’ємною складовою освітнього процесу здобувачів фахової передвищої освіти Коледжу, що дозволяють проконтролювати досягнення здобувачем освіти результатів навчання, визначених стандартом фахової передвищої освіти, та оцінювання таких результатів навчання, зазначає заступниця директора Медичного фахового коледжу НМУ Ольга Мельник. Вона розповідає, що з отриманим багажем цінних знань, випускники Коледжу зможуть далі продовжити навчання у закладі вищої медичної освіти або працювати зубним техніком у центрах та інститутах протезування, стоматологічних кабінетах та клініках, зуботехнічних лабораторіях, приватних кабінетах.

Зубний технік – професія, яка буде, як і раніше, актуальною. Медичний фаховий коледж запрошує молодь, яка прагне здобути якісну професійну освіту, на навчання, що відповідає найсучаснішим стандартам медичної освіти. Ознайомитися з інформацією про вступ до Медичного фахового коледжу НМУ імені О.О. Богомольця можна за посиланням: https://nmuofficial.com/vstupna-kampaniya/medychnyj-koledzh/

Зазначимо, що інтегрований кваліфікаційний іспит в нашому Університеті також складали здобувачі Бериславського медичного та Херсонського базового медичних фахових коледжів, Сумського та Білоцерківського медичних коледжів, інших закладів фахової передвищої освіти. Сподіваємося, що здобувачі підтвердять високий рівень підготовки.

Пресцентр НМУ