До відома жінок з медичною та/або фармацевтичною освітою

31.05.2024

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №563 «Про внесення змін до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів» від 16 травня жінки, які мають медичну та/або фармацевтичну освіту, зобов’язані стати на військовий облік та отримати військово-обліковий документ до 16 липня 2024 року у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки відповідно до адреси задекларованого (зареєстрованого) місця проживання. Оскільки змінами було виключено пункт 51, абзац перший Постанови КМУ №1487 «Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів» від 30.12.2022.

До 16 липня всім жінкам-військовозобов’язаним необхідно оновити дані в РТЦК та СП та після оновлення облікових даних обов’язково надати військово-обліковий документ (оригінал та копії в двох екземплярах) у кабінет №350 морфологічного корпусу НМУ імені О.О. Богомольця (військовий стіл).

Своєю чергою студенткам-випускницям, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю та не перебували на військовому обліку у відповідних РТЦК та СП та не отримували військово-обліковий документ, відповідно до ст. 50 Постанови КМУ №1487 від 30.12.2022 необхідно отримати тимчасові посвідчення військовозобов’язаних (зі строком дії 30 діб) у Шевченківському РТЦК та СП за адресою: м. Київ, вул. Салютна, 4 та в 7-денний термін з дня отримання посвідчення прибути до РТЦК та СП, на території відповідальності якого задеклароване/зареєстроване місце їх проживання, для взяття на військовий облік. При собі мати: диплом і додаток до диплому, паспорт, ідентифікаційний код (оригінал та копії всіх документів) та 1 фото 3х4.

Для уточнення інформації надаємо контактний номер телефону Шевченківського РТЦК та СП м. Києва: (044) 400-61-46.

За неотримання військово-облікового документу у зазначений термін та невчасне оновлення даних ТЦК та СП можуть стягнути штраф.