179 майбутніх стоматологів складали «Крок 2»

31.05.2024

28 травня студенти 5-го курсу стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця складали другий етап Єдиного державного кваліфікаційного іспиту – «Крок 2». З міркувань безпеки захід відбувся в облаштованих в Університеті укриттях, що дало можливість не переривати іспит через повітряні тривоги. Загалом у НМУ «Крок 2» склали 179 вітчизняних студентів спеціальності 221 «Стоматологія».

Підтримати майбутніх випускників завітали представники адміністрації Університету, а також деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко. Співробітники НМУ та Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України доклали чимало зусиль для забезпечення даного заходу з контролю знань відповідно до вимог та регламенту.

Студентам для успішного складання іспиту необхідно було продемонструвати ґрунтовні знання з профільних дисциплін: терапевтичної, ортопедичної, хірургічної, дитячої стоматології та ортодонтії, які вони вивчали упродовж 5 років навчання. Іспит відбувся у формі письмового тестування. Здобувачі освіти надавали відповіді на 150 запитань з діагностики, лікування та профілактики стоматологічних захворювань, а результати тестування визначать рівень їх фахової підготовки та готовності до самостійної професійної діяльності. Тим, хто не продемонструє необхідний мінімум знань надаватиметься можливість перескласти «Крок 2». Незабаром студенти, які взяли участь у тестуванні, дізнаються про його результати.

Зазначимо, що з огляду на часті повітряні тривоги, які переривають екзаменаційний процес, Центр тестування при МОЗ України на постійній основі організовує складання етапів ЄДКІ в нашому Університету. Нещодавно «Крок 2» у НМУ складали понад 300 студентів-іноземців.

Пресцентр НМУ