Понад 300 студентів-іноземців складали «Крок 2» у НМУ

27.05.2024

Днями студенти спеціальності 222 «Медицина» факультету підготовки іноземних громадян Національного медичного університету імені О.О. Богомольця складали інтегрований тестовий іспит «Крок 2», що є важливим компонентом Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). З міркувань безпеки іспит відбувся в укриттях Університету, що дало можливість не переривати його через повітряні тривоги. Загалом у НМУ складали «Крок 2» понад 300 іноземних громадян різних країн світу. Частину студентів тестували за кордоном.

До іспиту долучилися громадяни Індії, Єгипту, Азербайджану, Алжиру, Гани, Еквадору, Ізраїлю, Йорданії, Південної Кореї, Лівії, Лівану, Нігерії, Сенгалу, Судану, Туреччини, Зімбабве та Чаду.

Студенти надавали письмові відповіді на 150 тестових завдань, результати яких визначать рівень фахової теоретичної підготовки потенційних випускників. Тестове завдання вважається виконаним правильно, якщо здобувач обрав і позначив у бланку відповідей правильний варіант. Кількісна форма первинного результату розраховується як відсоток правильно виконаних тестових завдань, який конвертується у багатобальну нормовану шкалу. Загальна кількість отриманих балів конвертується у відсоток правильних відповідей. Тим, хто не продемонструє необхідний мінімум знань надаватиметься можливість перескласти «Крок 2».

Спільно зі співробітниками Центру тестування при МОЗ України фахівці факультету підготовки іноземних громадян НМУ імені О.О. Богомольця доклали максимальних зусиль для забезпечення іспиту відповідно до вимог та регламенту.

Як зазначають студенти-іноземці, вони ретельно готувалися до іспиту, відтак очікують на позитивні результати. Завдяки належним безпековим умовам, створеним за ініціативи адміністрації НМУ, більшість іноземних здобувачів вищої освіти 6 курсу завершує навчання у нашому Університеті офлайн. Це дозволяє майбутнім лікарям максимально ефективно опановувати теоретичні і практичні навички.

Зазначимо, що з огляду на часті повітряні тривоги, які переривають екзаменаційний процес, Центр тестування при МОЗ України на постійній основі організовує складання етапів ЄДКІ в нашому Університету. Нещодавно «Крок 2» складали майбутні спеціалісти з громадського здоров’я та студенти спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» Харківського національного медичного університету та Запорізького державного медико-фармацевтичного університету, де організувати безпечні умови нині є надзвичайно складним завданням.

Пресцентр за інформацією факультету підготовки іноземних громадян