Майбутні педіатри НМУ успішно склали фінальний іспит і стали випускниками

23.05.2024

Нещодавно у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця  студенти медичного факультету №3 спеціальності 228 «Педіатрія» складали свій фінальний іспит – ОСКІ-2. Майбутні педіатри продемонстрували високий рівень підготовки та майстерності з фахових компетентностей, склавши іспит з результатами «добре» та «відмінно».

Об’єктивний структурований клінічний іспит (ОСКІ) відбувся у Навчально-науковому центрі медичних симуляцій НМУ. Атестація здобувачів вищої освіти тривала на всіх 12 станціях Центру. У заході взяли участь перший проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти НМУ, професор Олександр Науменко, деканка медичного факультету №3, професорка Оксана Виговська та генеральний директор Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Володимир Жовнір. Вони привітали студентів з гарними результатами тестування їх теоретичних знань, що дало можливість здобувачам освіти взяти участь у ОСКІ, та побажали вихованцям успіхів у подальшому навчанні для здобуття омріяної спеціальності лікаря-педіатра.

Головою атестаційної екзаменаційної комісії зазначеного заходу з контролю успішності студентів виступив завідувач кафедри дитячої хірургії НМУ, професор Анатолій Левицький, членами комісії – викладачі нашого Університету. Зокрема, завідувач кафедри педіатрії №2, професор Олександр Волосовець, завідувачка кафедри педіатрії №4, професорка Інга Мітюряєва-Корнійко, завідувач кафедри хірургії №3, професор Павло Іванчов, завідувач кафедри внутрішньої медицини №4, професор Віктор Лизогуб та завідувач кафедри гігієни та екології №3, професор Сергій Гаркавий.

Під час іспиту студенти продемонстрували високу здатність справлятися зі складними практичними завданнями, продемонстрували високий рівень підготовки та майстерності з фахових компетентностей, про що свідчать високі бали іспиту, які майбутні випускники отримали за результатами виконаних медичних маніпуляцій. Незабаром майбутні педіатри медичного факультету №3 одержать дипломи випускників  НМУ, оскільки ОСКІ-2 є фінальним іспитом для даної спеціальності.

Успішне складання іспиту є результатом серйозного підходу до навчання, постійного самовдосконалення студентів та їх потужної підтримки з боку викладачів факультету, які є практикуючими лікарями на клінічних базах НМУ, у закладах охорони здоров’я столиці. Завдяки злагодженій взаємодії між викладачами та студентами, випускники змогли досягти значних показників, що свідчить про високий науково-педагогічний рівень медичної освіти нашого Університету.

За інформацією медичного факультету №3