Студенти-фармацевти побували з екскурсією у Національній науковій медичній бібліотеці

15.05.2024

Днями гуртківці Студентського наукового гуртка кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відвідали Національну наукову медичну бібліотеку України. Під час екскурсії студенти ознайомилися з історією установи, дізналися про основні послуги, які надає заклад, і зареєструвалися у базі користувачів бібліотеки.

Екскурсію бібліотекою для студентів, які завітали до установи спільно з асистенткою кафедри організації та економіки фармації Ярославою Рафальською, провела завідувачка відділу обслуговування Наталя Крилатова-Шеховець.

Майбутні фармацевти довідалися про історію архітектурної пам’ятки, в якій розташована Національна наукова медична бібліотека України – будинок родини відомих меценатів Терещенків. Ознайомилися з історією становлення установи, дізналися, що фонд літератури медично-біологічного спрямування закладу є одним з найбільших в Європі та нараховує понад 1,6 мільйона примірників 35 мовами світу. Особливе місце в раритетних фондах посідає колекція «Медична україніка», що нараховує понад 2000 видань та включає видання робіт українських учених-медиків.

Студентів проінформували, що фонди бібліотеки представлені через електронний та картковий каталоги, тож всі зареєстровані у бібліотеці можуть отримати необхідну літературу через загальний та спеціалізований читальні зали, а також абонемент. Їх ознайомили з основними ресурсами, послугами, що пропонуються користувачам, з правилами користування фондами бібліотеки.

По закінченню екскурсії усі гуртківці зареєструвалися у базі користувачів Національної наукової медичної бібліотеки України. Тож, надалі вони зможуть отримувати необхідні матеріали для якісного навчання та майбутніх наукових здобутків.

Пресцентр НМУ за інформацією фармацевтичного факультету