Студенти НМУ перемогли у Всеукраїнському конкурсі

13.05.2024

45 студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2023-2024 навчальному році, який організували Міністерство освіти і науки України та Інститут модернізації змісту освіти. За результатами конкурсу, у кожній з 4-х секцій різних напрямів медицини наші студенти вибороли переможні місця.

Так, у секції «Фармація» перемогу здобули студентки фармацевтичного факультету НМУ. З роботою «Розробка складу та технології жувальних таблеток з еpimedium еxtract та vitamin K2 MK-7» перше місце посіла студентка 5 курсу Анастасія Вакула. Друге, з темою «Вердіогаст» (рослинний комплекс для покращення травлення) – третьокурсниці Каріна Бардакова та Катерина Михайлова. Третє місце дісталося п’ятикурсниці Анастасії Вовк за наукову роботу «Ефективність впровадження адміністрування антимікробних препаратів у відділеннях дитячої хірургії за даними міні аудитів».

Перше та друге місця у секції «Профілактична медицина» вибороли студентки 2 курсу медичного факультету № 1 – Анастасія Муравйова, з роботою «Порівняльний медико-санітарний аналіз впливу умов війни на якість сну осіб, що проживають на території України та за її межами» і Оксана Полюхович за розробку теми «Порівняльна гігієнічна характеристика погодних умов міст Одеси та Києва на початку осінньо-зимового семестру» відповідно.

Студентка 4 курсу медичного факультету №1 Дарʼя Ковтун у секції «Внутрішня медицина» здобула перше місце за роботу «Клінічний випадок. Синдром Бадда-Кіарі як ускладнення пароксизмальної нічної гемоглобінурії». У цій же секції спільною роботою «Спектр і характеристика електрокардіологічних змін у дітей з цукровим діабетом І типу» студентки 6 курсу медичного факультету №3 Марія Морарі та Валерія Мединська вибороли третє місце.

У секції «Клінічна психологія» 1 місце здобули студентки Навчально-наукового інституту психічного здоров’я НМУ, другокурсниця Вальорко Онєга з роботою «Чинники розвитку сором’язливості у підлітковому та юнацькому віці» та шестикурсниця Анна Кабанець з роботою «Медико-психологічний супровід під час війни: дієвість стратегій копінгу». У цій же секції студентка 2 курсу медичного факультету №1 Анастасія Муравйова з дослідженням на тему «Порівняльний медико-санітарний аналіз впливу умов війни на якість сну осіб, що проживають на території України та за її межами»  отримала друге місце, а третьокурсник медичного факультету №2 Роман Сирватка з роботою «Характеристика поширеності ознак прихованого ПТСР серед студентів» посів третє місце.

Вітаємо студентів НМУ імені О.О. Богомольця з високим результатом і бажаємо подальших наукових досягнень!

За інформацією Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя