Студенти Університету представили у Варшаві власні наукові дослідження

08.05.2024

Триває плідна співпраця Національного медичного університету імені О.О. Богомольця з Варшавським медичним університетом. У межах двосторонньої угоди між університетами, студенти стоматологічного, фармацевтичного факультетів і медичного факультету №2 взяли участь у XVII Міжнародній конференції Захід-Схід 2024 (Польща), де в окремій секції представили власні наукові дослідження.

Щорічний захід, який організовує медико-стоматологічний факультет Варшавського медичного університету (ВМУ), відбувся за участі представників Міністерства охорони здоров’я Польщі та численних учасників – науковців, лікарів аспірантів, студентів з України, США, Великобританії, Італії, Швеції.

Надіслані для участі у конференції роботи пройшли відбір незалежного журі, яке складалося з професорів ВМУ. У конкурентній боротьбі студенти НМУ імені О.О. Богомольця вибороли право брати участь у конференції, що свідчить про високий рівень підготовки їхніх досліджень. Представляючи свої роботи усі учасники демонстрували високий рівень фахової та наукової підготовки, а також чудове володіння англійською мовою.

Так, студентка медичного факультету №2 Аліна Дзюба взяла участь у конференції дистанційно та представила дослідження «Тестування мікроструктури макули у пацієнтів з віковою дегенерацією макули після курсів низькоенергетичної терапії», виконане на базі кафедри офтальмології за наставництва наукової керівниці, професорки Рімми Скрипник.

Результати наукової роботи, виконаної за наставництва завідувачки кафедри терапевтичної стоматології, професорки Юлії Коленко та наукової керівниці Ірини Воловик представили студенти стоматологічного факультету. У формі стендових доповідей майбутні стоматологині Дарина Єрофеєва та Маргарита Цігнадзе презентували доповіді «Стан здоров’я порожнини рота в залежності від психоемоційних показників особистості» та «Сучасний метод оцінювання інтердентальної гігієни».

Студентка стоматологічного факультету Богдана Карпенко інформувала польською мовою про результати дослідження «Пролонговане виділення фториду із стоматологічних пломбувальних матеріалів різних класів», яке виконала на кафедрі дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань за наставництва наукової керівниці, професорки Наталії Біденко. ЇЇ колега Юлія Ласкава представила роботу «Порівняльний аналіз використання різних типів засобів для індивідуальної гігієни порожнини рота та роль мотивації у пацієнтів із незнімними супраструктурами на імплантатах», що підготувала на кафедрі ортопедичної стоматології за наставництва наукової керівниці Ульяни Василишин.

Студенти фармацевтичного факультету Софія Ушакова і Ольга Івченко доповіли результати досліджень, виконаних на кафедрі хімії ліків та лікарської токсикології – «Розробка методу ідентифікації та аналізу біотину методом високоефективної рідинної хроматографії в лікарських засобах і дієтичних добавках» та «Антиадгезійні властивості солей четвертинного амонію проти p. Aeruginosa» відповідно, виконані за наставництва наукової керівниці – завідувачки кафедри, професорки Ірини Ніженковської.

Підтримували студентів НМУ під час виступів присутні на конференції деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко і заступниця деканки, доцентка Альона Мельник. Участь у заході стала можлива за підтримки відділу міжнародних зв’язків НМУ.

Усі роботи студентів НМУ імені О.О. Богомольця викликали жваве обговорення наукової комісії та присутніх на заході. Для здобувачів вищої медичної освіти участь у конференції стала важливим і корисним досвідом, ще одним кроком у плідній співпраці двох університетів.

Пресцентр НМУ за інформацією відділу міжнародних зв’язків

і деканату стоматологічного факультету