На «Весняній студентській науковій сесії 2024» визначили переможців секції «Стоматологія»

02.05.2024

У межах науково-практичної конференції з міжнародною участю «Весняна студентська наукова сесія 2024» проведено секцію «Стоматологія». Під час заходу, що відбувся в форматі офлайн, молоді науковці стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця представили 10 власних наукових досліджень. У своїх роботах студенти-науковці розглянули цікаві та актуальні питання з усіх галузей стоматології.

Переможницею секції стала Мар’ям Рустамова, яка представила роботу «Клініко-психологічні аспекти вибору кольору та значення цього для дитячого стоматолога», виконану на кафедрі дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань за наставництва кандидатки медичних наук Юлії Немирович. Доповідачка наголосила на врахуванні особливостей характеру дитини на стоматологічному прийомі, зацікавивши її виготовленням пломб улюбленого кольору.

Дипломами ІІ ступеню відзначено роботу Дениса Шакуна «Клінічний випадок: бокова кіста шиї», виконану молодим науковцем на кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку за наставництва доцентки кафедри Ірини Чехової. Диплом ІІ ступеню отримала також майбутня стоматологиня Єлизавета Цвєла за роботу «Вплив чинників навколишнього і внутрішнього середовища та анатомо-функціональних особливостей зубощелепного апарату на терміни прорізування зубів», виконану на кафедрі ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології за наставництва доцентки кафедри Альони Мельник.

Роботу Єлизавети Гатальської «Клінічний випадок: видалення стороннього тіла з очниці», яку молода науковиця виконала на кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії за наставництва професора кафедри Владислава Маланчука, відзначено дипломом ІІІ ступеню.

Вітаємо молодих науковців та їх наукових керівників!

За інформацією стоматологічного факультету