В Університеті відбувся відкритий турнір з бадмінтону

02.05.2024

У спорткомплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся відкритий турнір Університету з бадмінтону. Змагання проходили у форматі особистого заліку за п’ятьома розрядами. До турніру долучилися також спортсмени Національного торгово-економічного університету, Київського національного університету імені Шевченка та Київського фахового медичного коледжу №4. Усього у змаганнях взяли участь 34 спортсмени.

За останні роки бадмінтон у нашому Університеті став одним із популярних видів спорту серед студентів та викладачів. Сьогодні у секції нараховується понад 50 аматорів цього виду спорту. Тренує спортсменів ентузіаст бадмінтону, лікар-інтерн Ігор Маслаков. На волонтерських засадах він опікується цим видом спорту в НМУ, як тренер готує студентів до участі у турнірах.

Завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я, професор Юрій Щербина зазначив, що переважна більшість майбутніх лікарів, які відвідують секцію з бадмінтону, вперше взяли до рук ракетку під час навчання в Університеті і сьогодні демонструють хороші результати на різних змаганнях. Серед тих, хто досяг високого рівня майстерності студентка 5 курсу медичного факультету №2 Аміна Абугалі, шестикурсниці цього ж факультету Вероніка Почапська та Олена Ластовецька, студент 3 курсу медичного факультету №1 Євгеній Яровий та шестикурсник факультету підготовки іноземних громадян Кхан Аакіб.

Аміна Абугалі та Кхан Аакіб є однією із найтитулованіших пар з бадмінтону, адже неодноразово представляли Університет на змаганнях і здобували золоті медалі. Не став винятком і цей турнір, де вони знову стали переможцями.

Вітаємо наших спортсменів та їх тренера з чудовим результатом, бажаємо успіхів і нових спортивних досягнень!

Пресцентр НМУ