В Університеті обговорили питання мобінгу та булінгу

15.03.2024

14 березня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся черговий семінар у межах проєкту «Школа компетентного викладача». Учасники розглянули питання мобінгу та булінгу в освітньому середовищі. Новий проєкт, що є однією із форм підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, започатковано на базі Навчально-наукового центру неперервної професійної освіти Інституту післядипломної освіти НМУ.

Спікером семінару став лікар-психолог Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» Андрій Гура. Він розкрив слухачам суть поняття мобінгу та булінгу, охарактеризував їхні фізіологічні та психічні наслідки у закладах освіти, розповів про причини виникнення і види, ролі учасників цих негативних соціальних явищ, поділився прикладами з власної практики з запобіганню булінгу. Увагу привернули й обговоренню особливостей булінгу у школі, оскільки для викладачів-батьків ця тема досить актуальна. Також учасники розглянули механізми протидії булінгу та способи його попередження, що є надважливим в організації освітнього процесу.

Третій семінар відбувся за підтримки кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії НМУ і завідувачки кафедри Олени Хаустової.

Наступний семінар у межах роботи Школи компетентного викладача буде присвячений принципам надання першої допомоги для викладачів-немедиків. Відбудеться захід 28 березня о 16.00, а спікеркою виступить директорка Навчально-наукового центру медичних симуляцій НМУ Юлія Бойко.

Пресцентр НМУ за інформацією ННЦ НПО ІПО