У НМУ стартує курс тематичного удосконалення з лікування та діагностики ендокринних патологій у жінок

12.03.2024

25 березня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочнеться цикл тематичного удосконалення «Сучасні підходи до лікування та діагностики ендокринних патологій у жінок». Курс розроблений на базі Навчально-наукового центру неперервної освіти (ННЦНПО) Інституту післядипломної освіти для лікарів, які закінчили інтернатуру за однією з лікарських спеціальностей (ендокринологів, терапевтів, лікарів первинної ланки), поєднує теоретичні основи з відпрацюванням практичних навичок з даної теми.

Цикл тематичного удосконалення включає сучасні підходи до діагностики та лікування ендокринних патологій у вагітних, жінок репродуктивного віку та менопаузального періоду, а також виявлення та ранньої діагностики і лікування найпоширеніших онкологічних захворювань у жінок, з урахуванням етичних та фармакологічних аспектів, зокрема, в умовах воєнного часу.

Так, стрес негативно впливає на репродуктивне здоров’я жінок, менструальну функцію, здатність завагітніти та виношувати дитину. З 24 лютого до жовтня 2021 року в Україні завагітніли близько 150 тисяч жінок, а з 24 лютого по жовтень 2022 року – лише 58 тисяч. Рак щитоподібної залози зустрічається у жінок у 3-5 разів частіше, ніж у чоловіків. Проблеми діагностики та лікування цієї патології і її наслідків, особливості лікування раку щитоподібної залози у вагітних є вкрай актуальними.

Навчально-науковий центр неперервної професійної освіти ІПО НМУ пропонує зручні форми навчання та гнучкі графіки виконання освітньої програми тривалістю 2 тижні (78 годин). Це сприятиме якісному засвоєнню навчального матеріалу. Креативна подача матеріалу, інтерактивні лекції, анімації та нестандартні презентації, дискусії та цікаві практичні кейси, командна робота у розв’язанні складних клінічних завдань – це все очікує на слухачів курсу. Надається доступ до відповідних презентацій та відеолекцій для опрацювання нового матеріалу, відповідей на тестові запитання, вирішення клінічних ситуацій.

Після успішного закінчення навчального циклу слухачі отримають посвідчення встановленого Міністерством охорони здоров’я України зразка, згідно з яким нараховується 50 балів БПР.

Цикл тематичного удосконалення триватиме з 25 березня до 5 квітня 2024 року. Головною лекторкою виступить доцентка ННЦ ІПО НМУ імені О.О. Богомольця, докторка біологічних наук, провідна наукова співробітниця Інституту ендокринології та обміну речовин Ганна Зелінська.

Нагадаємо, навчатись за кошти державного бюджету на таких циклах можуть лікарі закладів, підпорядкованих МОЗ. Бажаючі навчатися на циклі тематичного удосконалення «Сучасні підходи до лікування та діагностики ендокринних патологій у жінок» мають зареєструватися у Google-формі.

Додаткова інформація: +38(093) 954-35-07 (Viber, Telegram, старша викладачка ННЦНПО Олена Кефелі-Яновська).

За інформацією ННЦ ІПО НМУ