В Університеті розпочалася Всеукраїнська студентська олімпіада

08.03.2024

7 березня у Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця розпочався І етап Всеукраїнської студентської олімпіади. На базі кафедри гігієни та екології з дисципліни «Гігієна» змагалися 24 студенти 2 курсу медичних факультетів №1 та №2.

Захід розпочався з урочистого відкриття. З вітальним словом до присутніх звернувся директор Інституту гігієни та екології, професор Сергій Омельчук, який наголосив на важливому профілактичному аспекті у діяльності лікарів, з огляду на всі виклики сьогодення.

Успіхів побажав учасникам Олімпіади завідувач кафедри комунальної гігієни та екології людини з курсом вікової гігієни Сергій Гаркавий. Професор зазначив, що знання з дисципліни «Гігієна» ефективно допомагатимуть їм у подальшій професійній діяльності. На важливості розуміння майбутніми лікарями процесів профілактики наголосив і доцент кафедри гігієни, безпеки праці та професійного здоров’я Роман Брухно.

Другокурсники, які виявили бажання взяти участь у змаганнях, розв’язували практичні задачі та відповідали на тестові завдання. В той час, як викладачі чотирьох кафедр гігієнічного профілю нашого Університету вболівали за своїх вихованців.

Після наполегливої боротьби, за результатами здобутків, переможцями І етапу Всеукраїнської студентської Олімпіади з дисципліни «Гігієна» стали:

  • 1 місце – Фелікс Форманюк (який набрав 88% від максимальної сумарної кількості балів);
  • 2 місце – Іван Хоменко (75%);
  • 3 місце розділили між собою Дана Калиновська, Данило Євстіфеєв і Вікторія Городецька (набрали по 61%).

Вітаємо переможців і бажаємо подальших здобутків на ниві гігієнічної науки!

Принагідно нагадуємо, що для членів Студентських наукових гуртків та Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя відкриваються нові можливості, як для наукового, так і професійного зростання. Долучайтеся, поглиблюйте знання зі всіх галузей медицини та виконуйте власне наукове дослідження!

 

Пресцентр НМУ за інформацією кафедри гігієни та екології