В НМУ відбувається щеплення проти дифтерії і правця

08.03.2024

В Університетській клініці Національного медичного університету імені О.О. Богомольця провели щеплення працівників проти дифтерії і правця. Захід проведено разом з Київським міським центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Щеплення проти дифтерії і правця належіть до переліку тих, що людина має робити не лише в дитячому віці. Заступниця генерального директора центру Наталія Гунченко зауважила, що після 26 років кожні 10 років мають вакцинуватися усі, кого в дитинстві не було вакциновано, або цьому немає підтвердження. Дифтерія і правець – серйозні інфекційні захворювання, які можуть призвести не тільки до небезпечних ускладнень, але навіть до смерті. Природного захисту проти інфекційного ураження не існує, а імунітет після перенесеного захворювання зовсім нетривалий. Тож, єдиним дієвим захистом від обох захворювань є лише вакцинація.

Завідувачка відділом інфекційного контролю Університетської клініки Олена Вітюк зазначила, що на ініціативу відгукнулися багато співробітників,  а медичний директор Сергій Красюк, який одним з перших відвідав процедурний кабінет, власним прикладом агітував колег. Протягом дня щеплення проти дифтерії та правця зробили понад 100 співробітників клініки.

Незабаром такий профілактичний захід буде проведено для працівників Стоматологічного медичного центру та консультативно-діагностичної поліклініки.

Пресцентр НМУ