На базі кафедри акушерства та гінекології №3 провели міжуніверситетське засідання СНГ

27.02.2024

Психологічна підтримка вагітних і гінекологічних хворих має надважливу роль у забезпеченні фізичного та емоційного благополуччя жінки. Часто вагітність і гінекологічні захворювання перебігають на фоні стресу та тривоги. Днями студентські наукові гуртки (СНГ) кафедри акушерства і гінекології №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця і кафедри акушерства та гінекології ДЗ «Луганський державний медичний університет» (м. Рівне) провели спільне онлайн-засідання, присвячене важливій темі –  «Загальні аспекти етики і деонтології в сучасному акушерстві та гінекології».

Під час засідання СНГ перед гуртківцями виступили завідувач кафедри акушерства і гінекології №3 НМУ, професор Василь Бенюк і завідувачка кафедри акушерства та гінекології ЛДМУ, доцентка Нелля Корнієць. Вони наголосили на важливості деонтологічних, психологічних й етичних аспектів у роботі акушера-гінеколога.

Представили клінічні кейси з власного практичного досвіду співробітники кафедр. Доцентка Тетяна Ковалюк та асистент Віктор Олешко розповіли про значимість обраної теми у практичній діяльності лікаря-акушера-гінеколога. Акцентували медики увагу на важливості обізнаності жінки про тактику ведення пологів, наскільки важливо, щоб породілля володіла інформацією про маніпуляції лікарів-акушерів у пологовій залі.

На спільному засіданні доповіді підготували гуртківці. Так, староста гуртка акушерства і гінекології №3 Марія Россовська презентувала доповідь «Загальні аспекти етики і деонтології в сучасному акушерстві та гінекології», в якій привернула увагу до важливості психологічної підтримки вагітних і гінекологічних хворих, юридичної правочинності дій лікаря щодо пацієнток. Із доповіддю «Проблема повідомлення «поганих новин» у практиці акушера-гінеколога» виступила доповідачка від гуртка акушерства і гінекології Єлизавета Краснопольська. Вона детально розглянула протоколи повідомлення поганих новин, наголошуючи на тактовності поведінки та дій лікаря.

Нагадаємо, що в нашому Університеті функціонують численні студентські наукові гуртки. Гуртківцями можуть стати здобувачі вищої освіти відповідно до своїх професійних вподобань. Детально про умови участі та перелік СНГ можна дізнатися за посиланням: https://nmuofficial.com/studentu/studentski-naukovi-gurtky/

За інформацією кафедри акушерства і гінекології N3 НМУ