Викладачі вивчали психологічній бік гендерної та вікової дискримінації і харасменту

23.02.2024

22 лютого відбувся черговий семінар у межах пілотного проєкту «Школа компетентного викладача НМУ імені О.О. Богомольця», присвячений питанням гендерної та вікової дискримінації і харасменту. Викладачі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця дискутували на семінарі щодо обраної теми та за менторства лекторки моделювали ситуації з різними формами дискримінації, опрацювали психологічні аспекти їхнього виникнення. А під час дискусії обговорили проблеми толерантності в робочому середовищі та суспільстві загалом.

Лекторкою семінару стала асистентка кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії Навчально-наукового інституту психічного здоров’я НМУ Валерія Содолевська. Вона є досвідченим фахівцем з психоедукції. Окрім зазначених тем семінару, її доповідь стосувалася проблематики вікової нерівності, професійної вікової періодизації, психологічних аспектів реалізації у професії та поширення власного досвіду у студентському середовищі. Обговорювали й питання толерантності до представників різних соціальних, субкультурних та етнічних груп.

Під час семінару кураторка проєкту «Школа компетентного викладача НМУ імені О.О. Богомольця», директорка Навчально-наукового центру неперервної професійної освіти Інституту післядипломної роботи Леся Лимар анонсувала наступні зустрічі викладачів з досвідченими спікерами у березні нинішнього року. Так, з 14 березня старує низка семінарів з булінгу і мобінгу в університетському середовищі, у квітні відбудуться тренінги з кібербезпеки та взаємодії у соцмережах.

Нагадаємо, що проєкт створений для викладачів нашого Університету, які прагнуть удосконалювати власні педагогічні і цифрові навички, опікуються питаннями поліпшення психологічного клімату у колективах, спільнотах і суспільстві. Всі зареєстровані учасники «Школи компетентного викладача НМУ імені О.О. Богомольця» мають змогу через форму зворотного зв’язку впливати на формування графіку і навіть тематики семінарів. Семінари, які вже відбулися або заплановані на найближче майбутнє, підготовлено за запитом і згідно з пропозиціями викладачів НМУ. Тому популярність семінарів в Університеті і їх відвідуваність є досить високою. А після кожного семінару всі його учасники отримують додаткові матеріали для самостійного доопрацювання теми.

Слухачі отримають електронний сертифікат підвищення кваліфікації на 3 академічні години (0,1 кредити ECTS) за кожен відвіданий семінар. При відвідуванні всіх 10 семінарів протягом року учасники зможуть підтвердити підвищення кваліфікації на 1 кредит ECTS.

Для участі у семінарах необхідно заповнити реєстраційну форму.

Пресцентр НМУ