Інтерни та старшокурсники НМУ зможуть взяти участь в Азовському таборі сімейної медицини

23.02.2024

Україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» вдруге проводить Азовський табір сімейної медицини. До участі запрошуються лікарі-інтерни спеціальностей «Загальна практика – сімейна медицина» і «Внутрішні хвороби» та інших, студенти медичних факультетів 4-6 курсів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, а також лікарі загальної практики сімейної медицини чи інших спеціальностей зі стажем роботи менше 2 років. Захід розрахований на 10 днів, де на учасників чекають навчальні програми з підвищення фахових компетентностей. Апліканти мають пройти конкурсний відбір.

Цьогоріч захід складатиметься з двох частин. Перший 5-денний навчальний курс спрямований на розвиток лідерського та управлінського потенціалу в охороні здоров’я. Учасники досліджуватимуть структури і функції медичної системи для кращого усвідомлення своєї ролі в ній. Другий 5-денний курс допоможе медикам краще інтегруватися у професійну спільноту. Кожен отримає можливість прокачати клінічні навички, перевірити свою вмотивованість до безперервного навчання.

Цьогоріч табір пройде з 3 по 12 червня у Карпатах. Організатори планують відібрати до 30 учасників і учасниць. Україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» забезпечує відібраних учасників стипендією, що покриває витрати на навчання, навчальні матеріали, проживання, харчування. Стипендія не покриває витрати на проїзд і добові.

Охочі взяти участь повинні заповнити заявку. Останній день подачі заявки — 10 березня 2024 року.

Майбутніх учасників Азовського табору сімейної медицини відбиратимуть на основі заповнених ними аплікаційних форм. Комісія зверне особливу увагу на якість заповненої заявки. Перевага при відборі надаватиметься аплікантам, які успішно завершать один із онлайн-курсів на освітній платформі Skovoroda на вибір (Системи фінансування охорони здоров’я, Як працює охорона здоров’я).

Зауважимо, що Азовський табір сімейної медицини є відгалуженням Азовської школи сімейної медицини, започаткованої у 2020 році. У 2024 році співорганізаторами події є спільнота фасилітаторів Груп рівних: https://mededu.org.ua/groups/ й Український центр охорони здоров’я – UHC.

За інформацією організаторів