З 1 березня розпочнеться вступ до інтернатури НМУ для фармацевтів

19.02.2024

Фахівці Інституту післядипломної освіти та деканату фармацевтичного факультету організували онлайн-зустріч зі студентами заочної форми навчання спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація», присвячену питанням вступу до інтернатури Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Вступна кампанія до інтернатури для цієї спеціальності стартує вже з 1 березня. Майбутніх вступників ознайомили з алгоритмом вступу, з можливостями вибору баз стажування, процесом навчання та складання ліцензійного інтегрованого іспиту «Крок 3».

Деканка фармацевтичного факультету Тетяна Рева привітала випускників з успішним закінченням навчання на додипломному рівні та відзначила, що в інтернатурі на майбутніх фармацевтів чекають чудові умови навчання на профільних кафедрах і практика у провідних закладах охорони здоров’я України.

Своєю чергою директорка Інституту післядипломної освіти НМУ Тетяна Вежновець наголосила, що для самостійної роботи фармацевтом випускнику за спеціальністю «Фармація, промислова фармація» необхідно пройти первинну спеціалізацію. Це – форма післядипломної підготовки, після закінчення якої випускникам присвоюється відповідний фах зі спеціальності та видається сертифікат. Багато років поспіль сотні випускників закладів вищої медичної освіти зі всієї України обирають для проходження інтернатури саме Інститут післядипломної освіти нашого Університету.

Відповідальна за інтернатуру за спеціальністю «Фармація», професорка кафедри організації та економіки фармації Лілія Гала інформувала про організацію навчання підготовки в інтернатурі під час освітньої частини. А про особливості вступу до інтернатури для випускників заочної форми навчання спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» ґрунтовно розповіла заступниця директорки ІПО Валентина Проценко.

Так, тривалість інтернатури за спеціальністю «Фармація» триває у НМУ 11 місяців. З них 3 місяці відводиться на освітню частину (навчання на профільних кафедрах Університету), а 8 – на практичну частину (на затверджених МОЗ України базах стажування).

Подання документів для зарахування на програму підготовки в інтернатурі за контрактом відбуватиметься онлайн 1 до 25 березня. Початок практичної частини інтернатури на базі стажування розпочнеться 1 квітня, а освітньої частини – 1 грудня.

Принагідно нагадуємо алгоритм дистанційного подання документів до НМУ імені О.О. Богомольця для зарахування на програму підготовки в інтернатурі за спеціальністю «Фармація»:

  • Ознайомтеся з інформацією, що розміщена на Інформаційній платформі для вступника до інтернатури та у розділі «Вступ до інтернатури».
  • Роздрукуйте бланк заяви та бланк договору, що розміщені на Інформаційній платформі у розділі «Зразки документів для вступу в інтернатуру».
  • Заповніть рукописно роздруковані бланки заяви та договору відповідно до вартості навчання в інтернатурі, відскануйте/зробіть якісне фото, збережіть у форматі PDF/JPG.
  • Заповніть Гугл-форму реєстраційної анкети вступника в інтернатуру за спеціальністю «Фармація» (за контрактом, 2024 рік) та надішліть її та прикріплені до неї файли (PDF/JPG) відповідних документів.

Детальнішу інформацію можна отримати за е-mail: nmu.internship@gmail.com, valeoprots@ukr.net або за номером телефону: (044) 454-49-62, (067) 99-426-98 (Валентина Миколаївна Проценко).

Запрошуємо до проходження інтернатури в одному з найкращих закладів країни з вищої медичної освіти – Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця!

Пресцентр за інформацією Інституту післядипломної освіти НМУ