ПАМ’ЯТАЄМО, СУМУЄМО, СПІВЧУВАЄМО: МИНУВ РІК З ДНЯ СМЕРТІ ЮРИЧКА ВОЛОДИМИРА

12.08.2015

   13 серпня 2015 року минає рік з дня трагічної загибелі в бою під Хрящуватим Луганської області студента НМУ Юричка Володимира.
   На поминки в рідне місто Самбір Львівської області пам’ять загиблого поїдуть вшанувати студенти та викладачі НМУ імені О.О. Богомольця.
   Юричко Володимир народився 3 квітня 1994 року у Самборі Львівської області в родині лікарів. Навчався у середній школі №3 міста Самбір, згодом у Самбірському технікумі економіки та інформатики, який закінчив з відзнакою. Вступив до Національного медичного університету, де вчився 3 роки за спеціальністю «педіатрія» (2011-2014 рр.). Володимир завжди був організованим студентом. Він встигав відмінно навчатися, писати наукові праці та займатися спортом (неодноразово був учасником та призером змагань).
   З перших днів Революції Гідності був серед її найактивніших учасників, а після поранення на Майдані одним з перших поїхав на Схід України зі зброєю в руках захищати її незалежність. 

    Академічна спільнота Університету на вшанування пам'яті Володимира Юричка провела низку заходів. Зокрема:
– ректорат Національного медичного університету започаткував академічну стипендію імені В.В. Юричка, першими лауреатками якої стали Олеся Жуковська та Оксана Михайлюк.
–   навчальній аудиторії №4 морфологічного корпусу (проспект Перемоги, 34) було присвоєно ім’я Володимира ЮРИЧКА та створено в ній відповідну меморіальну експозицію.
–   було організовано та вперше проведено щорічний турнір з волейболу «Меморіал Володимира Юричка» серед студентів ВНЗ м. Києва.
–  відкрито меморіальну дошку на адміністративному корпусі університету за адресою: бульвар Шевченка, 13 (скульптор-художник, Лауреат премії імені Михайла Лисенка, скульптор року Д. Марголіна і скульптор, архітектор Ю. Храновський).
   27 червня 2015 року загиблого студента НМУ імені О.О. Богомольця Юричка Володимира відзначено почесною нагородою – орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Згідно з указом Президента України, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимира Юричка нагороджено посмертно.