Атлети Університету стали призерами чемпіонату Києва з гирьового спорту

13.02.2024

10 лютого у спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся Відкритий чемпіонат міста Києва з гирьового спорту серед студентів та учнів. Традиційні змагання молодих атлетів беруть початок з періоду становлення незалежної української держави. За понад тридцять років молодіжних змагань на атлетичному помості виступали сотні майбутніх медиків, які примножували спортивну славу нашого Університету. І цього разу гирьовики НМУ продемонстрували волю до перемоги та досягли гідного результату.

Змагання проводилися за підтримки Федерації гирьового спорту України та Київського міського відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України. Під час церемонії відкриття турніру із вітальним словом до спортсменів звернувся начальник профільного комітету Сергій Бобровник. Він відзначив важливість атлетичних змагань для популяризації гирьового спорту і виявлення молодих талантів та подякував адміністрації НМУ імені О.О. Богомолцья за сприяння в організації молодіжного чемпіонату, побажав його учасникам успіхів на атлетичному помості. Порадувала учасників змагань шоу-програмою хореографічна група «Medical Cheerleading Team» під художнім керівництвом доцентки кафедри фізичного виховання і здоров’я Лариси Пустолякової.

Близько 70 спортсменів із 11 навчальних закладів столиці боролися за призові місця. Непересічні баталії точилися серед наймолодших учасників змагань – школярів. У цій категорії юних спортсменів особливу увагу привернули вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Юнаки виступали у військовій формі та демонстрували хорошу загальну фізичну підготовку, спортивний ентузіазм і волю до перемоги. Вперше ліцеїсти столичного військового закладу освіти брали участь у змаганнях. Завідувач кафедри фізичного виховання і здоров’я, головний суддя змагань, професор Юрій Щербина пообіцяв провести майстер-клас  для юних спортсменів у їхньому навчальному закладі.

Атлетичний клуб «Тонус» НМУ імені О.О. Богомольця представляли уже відомі спортсмени, що неодноразово здобували перемоги та призові місця, і новачки, які вперше пробували свої сили на цих змаганнях. Так, призерами та переможцями чемпіонату стали майбутні медики Андрій Дніпровський, Костянтин Поддубний, Анастасія Матяш, Софія Гончаренко та Поліна Крупська. Дебютували на турнірі п’ятеро наших студентів – Максим Кодала, Тарас Топчій, Дмитро Ананенко, Вадим Кравців, Назар Колоднюк і добилися гарних індивідуальних результатів. У загально-командному заліку команда НМУ посіла друге місце, поступившись атлетам Національного університету біоресурсів і природокористування, а третю сходинку чемпіонату посіли спортсмени Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій.

Пресцентр НМУ