З Міжнародним днем стоматолога!

09.02.2024

9 лютого відзначається професійне свято лікарів-стоматологів. Це свято всіх майстрів зубної справи – від ортодонта до хірурга, всіх лікарів, що присвятили себе лікуванню захворювань ротової порожнини (а загалом – щелепно-лицевої ділянки). До фахівців у галузі стоматології відносять також  асистентів, помічників стоматолога, студентів медичних ЗВО та викладачів.

Свято приурочене до Дня пам’яті святої Аполлонії, яка прийняла мученицьку смерть за відмову зректися Христа. Противники християнства вирвали дівчині усі зуби. Аполлонію було обрано покровителькою усіх, хто страждає від зубного болю, і тих, хто допомагає його позбутись. Вважається, що свята допомагає всім, у кого болять зуби. В народі існує повір’я: щоб вгамувати зубний біль, достатньо лише згадати ім’я святої.

Метою свята є підкреслити важливість професії та подякувати спеціалістам за їх непросту працю. День стоматолога – хороший привід привітати близьких та друзів, причетних до цієї сфери, побажати міцного здоров’я, майстерності, насолоди від виконаної роботи!

Стоматологічний факультет НМУ імені О.О. Богомольця протягом понад 100 років працює над тим, щоб українські стоматологи завжди і у всьому були найкращими. Їх професіоналізм потрібен сьогодні, як ніколи: під час війни лікарі-стоматологи надають невідкладну допомогу (і не тільки медичну) на фронті і в тилу, підтримують стоматологічне здоров’я захисників нашої країни, здійснюють складні операції на щелепно-лицевих ділянках пораненим.

Вітання з професійним святом усім стоматологам, а стоматологічній галузі -прогресу, розвитку та удосконалення!

З повагою колектив НМУ імені О.О. Богомольця