У НМУ майбутні стоматологи опановували навики домедичної допомоги

07.02.2024

В умовах воєнного стану володіти практичними навичками з надання першої невідкладної медичної допомоги стало необхідністю для кожної людини. Майстер-класи з опанування таких навиків, зокрема у критичних ситуаціях, відвідують чимало студентів нашого Університету. Нещодавно студенти стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця опановували теоретично-практичний курс «Stop The Bleeding» від проєкту «Будь свідомим – бережи життя».

Як зауважила під час заходу деканка стоматологічного факультету, професорка Наталія Біденко, студент закладу вищої медичної освіти будь-якої спеціальності чи курсу для людей є медиком, у першу чергу, тому у випадках невідкладних станів вони зобов’язані діяти грамотно і впевнено, уміти рятувати своє життя і оточуючих Такі майстер-класи важливі для кожного медика, адже сьогодні подібні навики можуть врятувати життя.

Інструктор з тактичної медицини, інтерн Георгій Вергун та інструктор з домедичної допомоги, другокурсник медичного факультету №2 Максим Гавриленко допомогли учасникам майстер-класу освоїти тему «Зупинка масивних кровотеч». Заняття складалося із теоретичної та практичної частин. Майбутні стоматологи ознайомилися із правилами та методами зупинки кровотеч, зокрема методом тампонування ран і накладання турнікетів. Учасники заходу мали можливість відпрацювати навички на манекені, вчилися надавати допомогу собі або товаришу, а також виконували тампонування ран на муляжах.

Пресцентр НМУ