У НМУ відбувся «Крок 1» з посиленими заходами безпеки

06.02.2024

6 лютого студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця складали перший етап Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) – «Крок 1» за спеціальностями 222 «Медицина», 221 «Стоматологія», 226 «Фармація, промислова фармація». З огляду на постійні повітряні тривоги, які часто переривають процес, вперше іспит відбувся в облаштованих в Університеті укриттях. Імпровізовані аудиторії за всіма вимогами проведення ЄДКІ облаштували фахівці Університету та Центру тестування при МОЗ України.

Захід відвідали ректор НМУ Юрій Кучин, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олег Власенко, деканки медичного факультету №3 Оксана Виговська, фармацевтичного факультету Тетяна Рева, стоматологічного факультету Наталія Біденко та факультету підготовки іноземних громадян Оксана Парфьонова, декани медичних факультетів №1 та №2 Володимир Мельник та Руслан Цимбалюк.

Як зауважив ректор, в Університеті від початку пандемії та повномасштабної війни змушені швидко адаптуватися до умов сьогодення та вчитися організовувати освітній процес по-новому. Попри все, нам вдається гідно вирішувати вимоги часу та забезпечувати наших студентів всіма необхідними умовами для навчання, безпековими у першу чергу.

З міркувань зручності і безпеки до складання іспиту у НМУ також долучилися здобувачі освіти інших українських закладів вищої медичної освіти. Всі екзаменовані мали скласти «Крок 1» ще у 2021-22 роках, але з різних причин, зокрема через військові дії, цього не зробили. Відтак вони отримали можливість скласти даний іспит на четвертий рік навчання. Деякі зі здобувачів освіти цього дня складали й іспит з англійської мови професійного спрямування.

Нагадаємо, «Крок 1» є обов’язковою формою державного незалежного оцінювання знань і лише за успішної здачі цього іспиту студент має право продовжувати навчання. Здобувачі освіти відповідали на 150 письмових тестових завдань із загальнонаукових дисциплін: біології, гістології, біологічної хімії, нормальної анатомії, патологічних анатомії та фізіології, які вони опановували впродовж трьох років. Іспит з англійської мови професійного спрямування містить 50 тестових завдань і триває 140 хвилин.

Опечатані бланки відповідей перевірятимуть шляхом комп’ютерного сканування у Центрі тестування, а екзаменаційні буклети залишаться в Університеті, де зберігатимуться упродовж 30 днів. Зичимо студентам-медикам лише успішних результатів тестування!

Пресцентр НМУ