У НМУ складають випускні іспити майбутні фармацевти заочної форми навчання

30.01.2024

На фармацевтичному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувається процес атестації здобувачів вищої освіти заочної форми навчання спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація». У змішаному форматі майбутні магістри фармації склали комплексний атестаційний іспит. Другим етапом атестації є захист випускних кваліфікаційних робіт, який розпочався 29 січня і триватиме 2 тижні.

Комплексний атестаційний іспит складався з 5 дисциплін: фармацевтична хімія, технологія ліків, фармакогнозія, організація та економіка фармації, клінічна фармація та фармацевтична опіка. Для його проведення на фармацевтичному факультеті облаштували 5 окремих пунктів на профільних кафедрах. Члени атестаційної екзаменаційної комісії (АЕК) ретельно оцінювали практичні вміння здобувачів освіти з проведення ідентифікації та визначення кількісного вмісту активних і допоміжних інгредієнтів, з контролю якості готових лікарських засобів, з виконання технологічних операцій, необхідних для виробництва екстемпоральних лікарських форм. Також враховувався рівень обізнаності у характеристиках лікарської рослинної сировини, у наданні кваліфікаційної допомоги, фармацевтичної опіки та аналізу препаратів поліфармацевтичного призначення, моніторингу побічної дії та/або неефективності лікарської терапії.

Члени АЕК в індивідуальному порядку перевірили теоретичні знання та практичні навички кожного майбутнього магістра фармації та лишилися задоволені високим рівнем їхньої підготовки. Що дозволило здобувачам освіти перейти до другого етапу атестації – захисту випускних кваліфікаційних робіт, який відбувається на кафедрах фармацевтичного факультету.

Захист кваліфікаційної роботи демонструє здатність студента розв’язувати задачі дослідницького та інноваційного характеру у фармацевтичній галузі. Кожен зі здобувачів презентував результати власних досліджень, які підкреслили актуальність, наукову новизну та практичну значимість обраної теми.

Деканка фармацевтичного факультету, професорка Тетяна Рева, голова екзаменаційної комісії, професорка Жанна Полова та гарантка освітньої програми «Фармація, промислова фармація», професорка Ірина Ніженковська відзначили високу фахову підготовку випускників-фармацевтів.

За інформацією деканату фармацевтичного факультету