Студенти-гуртківці досліджували основи ехокардіографії

26.01.2024

Нещодавно відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри внутрішньої медицини №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Гуртківці на практиці ознайомилися з неінвазивним методом дослідження серця та магістральних судин за допомогою ультразвуку – ехокардіографією, дізнались про правила написання наукових публікацій.

Тимчасово виконуюча обов’язки керівника СНГ, асистентка кафедри внутрішньої медицини №3 Дарія Коляденко поділилася з присутніми досвідом наукової діяльності. Зокрема, ознайомила з правилами  написання наукових публікацій, відмінностями у структурі статті і тез, вимогами до їх оформлення,  принципами використання таблиць і графіків.

В рамках засідання доцент кафедри внутрішньої медицини №3 Максим Загородний розповів про фізичні основи застосування ультразвуку у ехокардіографії, відмінності двовимірного (В) та лінійного (М) режимів, важливість візуалізації серця у різних площинах із застосуванням усіх стандартних позицій. Він також продемонстрував методику проведення ехокардіографії на двох гуртківцях, які зголосилися пройти обстеження. Також студенти взяли активну участь у обговоренні та інтерпретації результатів обстеження. Зокрема, оцінювали розміри камер серця, визначали фракцію викиду лівого шлуночка, аналізували функцію клапанного апарату.

СНГ кафедри внутрішньої медицини №3 запрошує до активної співпраці та залучення до наукового життя Університету студентів усіх факультетів та курсів. Студенти-гуртківці за участі завідувача кафедри, професора Олега Яременка та співробітників кафедри виконують наукові дослідження теоретичного та клінічного спрямування з ревматології, пульмонології, кардіології. Отримані результати здобувачі освіти представляють у вигляді публікацій у фахових журналах та доповідей на наукових конференціях.

Слідкуйте за новинами СНГ:

Телеграм-канал СНГ

Інстаграм СНГ: @internalmedicine3

Фейсбук-група кафедри внутрішньої медицини №3

За інформацією кафедри внутрішньої медицини №3